Yaşam

Yırtıcı Dinozorların Dolaştığı Dünya Tarihinin En Tehlikeli Yeri

Dünyada bilinen pek çok tehlikeli bölge var ama hiçbiri Fas’ın doğusundaki Kem Kem fosil yatakları kadar tehlikeli değil. Felaketli dinozorların istilası altındaki bu konumu gelin hep birlikte inceleyelim…

Uzman arkeologların korkulan antik yırtıcı hayvanların yaşadığı yerleri bulmaya odaklandığı Kem Kem yatağı, daha önce birçok tehlikeli yırtıcı hayvana ev sahipliği yapıyordu.

Bu bölgede yapılan kazılarda alışılmadık bir şekilde avcı theropod fosilleri bulunmuştur. Yırtıcı dinozorlar genellikle daha küçük avların olduğu habitatları tercih ederler. Burada çoğunlukla avcının av olduğu görülmektedir.

Arkeologlar çok sayıda pençe keşfettiler ve bu eşsiz konumun genel olarak yırtıcı dinozorlara ve sürüngenlere ev sahipliği yaptığını keşfettiler.

Jeologların yaptığı bir başka çalışma da bu bölgenin, avcıların yaşamlarını sürdürdüğü 100 milyon yıl önce var olan büyük nehirlere ev sahipliği yaptığını ortaya çıkardı.

Günümüz timsahlarından 5 kat daha büyük olan ve crocodyliforms adı verilen dinozorlara ev sahipliği yapan bu nehir de inanmıyordu.

Bu bölgedeki en tehlikeli yırtıcı Carcharodontosaurus saharicus olarak bilinen dinozordu.

14 metreyi bulan devasa boyları ve 15.000 kiloya varan yükleriyle bu uğursuz yırtıcılar, bölgenin en tehlikeli dinozorları arasında yer alıyordu.

Karada, havada ve suda terör estiren pterozor olarak bilinen bu yırtıcıdan kaçmak neredeyse imkansızdı.

Yüzme ve uçma yetenekleriyle kaçması imkansız olan bu avcı, bölgenin en tehlikeli yırtıcılarının ortasında kendini savunuyordu.

Nüfusun %90’ının avcı olduğu ve en küçük avcının insanın iki katı büyüklüğünde olduğu bu bölge, dünya tarihinin en ölümcül yeri olarak adlandırılabilir.

mesudiye-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu