Teknoloji

Yapay Zeka ile Görsel Oluşturmak İçin Ücretli ve Ücretsiz Araçlar: Hayal Gücünün Sınırlarını Zorlamak İsteyenleri Buraya Getirelim!

Yapay zeka ile fotoğraf oluşturma ; Metin, ses, çizim veya başka bir fotoğrafa dayalı olarak yeni bir fotoğrafın üretilmesi süreci olarak da bilinir. Bu işlem yapay zeka algoritmaları tarafından gerçekleştirilmektedir. Bu algoritmalar verilen girdiyi analiz eder, anlamı çıkarır ve uygun çıktıyı oluşturur. Bu ortaya çıktı; Gerçekçi, yaratıcı veya fantastik olabilir. Peki hangi sitelerde? yapay zeka görsel yaratımıİşlemi gerçekleştirebilir misiniz?

Çok fazla yapay zekayla fotoğraf oluşturma Site her ne kadar ücretli olsa da size ücretsiz olarak hizmet verenler de mevcut. İhtiyacınıza göre; sanat, eğlence, eğitim, sağlık vb. teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık farklı alanlarda görseller oluşturan siteler de karşımıza çıkıyor. daha kaliteli görüntüler teklif edebilir. Hangi sitelerin olduğuna bir göz atalım.

Ücretli olabilir ama en etkili yapay zeka görsel oluşturma sitelerinden biridir: DALL-E.

İlk durağımız, ChatGPT aracını da yaratan şirket olan OpenAI olacak. Devrim niteliğinde bir yapay zeka aracı olan DALL-E, metinsel açıklamalarınızın çarpıcı görüntülerini oluşturmak için derin öğrenme algoritmalarını kullanır.

DALL-E’nin devamı DALL-E 2 ve DALL-E 3 Daha iyi görüntüler oluşturma yeteneğine sahiptir. Ancak bu araç paralıHatırlatmak isterim ki aylık veya yıllık abone olarak bu yapay zeka ile daha karmaşık ve detaylı görselleri kolaylıkla oluşturabilirsiniz.

DALL-E nasıl kullanılır?

DALL-E’yi kullanmanın ilk adımı siteye üye olmaktır. Üyeliğinizi oluşturduktan sonra Aylık 20$Karşılığında aracı kullanabilirsiniz. “Peki çalışma mantığı nasıl?”diyorsanız hızlıca açıklayalım:

Aslında çalışma sistemi çok kolay, tıpkı bir çocuk gibi Düşünmen gerek. Örneğin, “Fırtınanın ortasında arkasında para birimi simgeleri olan bir gemi” Şöyle bir resim çizmek istiyorsunuz: Ne yazmalısınız: Fırtınanın ortasında batan ama yarısı görünen altın bir gemi çizin. Döviz ve mali sorun sembollerini arkanızda bırakın.

Ne kadar çok ayrıntı istersen, o kadar çok detaylı ve basit yazman gerekiyor. Karmaşık cümleler kullanmaktan kaçının çünkü konuştuğunuz kişinin insan değil yapay zeka olduğunu unutmayın.

Fiyatının çok pahalı olduğunu düşünüyorsanız Microsoft Bing (Copilot) aracını mutlaka denemelisiniz.

Microsoft tarafından geliştirilen Bing Scene Builder yapay zeka tabanlı görsel üretim aracı . Bu platform, kullanıcıların metin tabanlı komutlar vererek kendi görsellerini oluşturmalarına olanak tanır. Ayrıca hem kullanımı kolay hem de görsel kalitesi yüksek bir araçtır.

Platform; Yaratıcı projeler, sunumlar, eğitim materyalleri gibi alanlarda oldukça faydalı olabileceği kesindir. Türkçe ne yazarsan yaz, istediğiniz görüntüSaniyeler içinde alabilirsiniz.

Microsoft Bing nasıl kullanılır?

Bing ile görsel oluşturma Yapmanız gereken ilk şey Microsoft hesabınızla Bing’in resmi sitesine girmek. Tek yapmanız gereken sitedeki arayüze istediğiniz görseli anlatan net ve detaylı bir metin girmeniz.

Örneğin “Basketbol oynayan bir robot” hakkında. Bu metni yazdıktan sonra Bing, sağladığınız kenarlara göre yaratıcı ve orijinal bir görsel hazırlar. Yukarıdaki görselde bize istediğimizi verdiğini açıkça görebiliyoruz.

Genel olarak size 4 farklı seçenek sunar ve bunlardan birini seçmenize olanak tanır. Görüntüler 1024×1024 boyutlaroluyor.

Pek bilinmese de mutlaka denemelisiniz: Hotpot.ai

Hotpot.ai, yapay zeka destekli bir görsel üretim ve düzenleme aracıdır. AI fotoğraf düzenlemerenk ayarı, görsel tasarım ve kişiye özel görsel oluşturma gibi birçok seçenek sunuyor.

Çok sayıda kullanıcı; Web tasarımı, sosyal medya görselleripazarlama yardımcı programları ve kişisel projeler de dahil olmak üzere çeşitli alanlara yönelik kaliteli görsel içerik oluşturmak için Hotpot.ai’yi kullanıyor.

Hotpot.ai nasıl kullanılır?

Hotpot.ai aracılığıyla yapay zeka görsel yaratımı Ve tasarımı çok kolaydır. Ücretsiz hesap açtıktan sonra kendinize uygun aracı seçip hızlı bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz. Örneğin bir fotoğrafı güzelleştirmek istiyorsanız, ‘Fotoğraf düzenleme’ Tek yapmanız gereken fotoğrafınızı araca yüklemek. Daha sonra yapay zeka algoritmaları fotoğrafınızı dikkatlice inceliyor ve otomatik olarak güzelleştiriyor.

İşlem bittiğinde düzenlenen görseli görüntüleyebilir ve bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz. hotpot.aiBununla birlikte çalışmanızı kısa sürede tamamlarken kaliteli sonuçlar da alabilirsiniz.

Kullanımı kolay bir arayüz ve özelleştirilebilir seçenekler: Playground AI

Playground AI, yapay zeka teknolojilerini kullanarak yaratıcılığınızı ortaya çıkarmanız için size gelişmiş bir platform sunar. Oyun Alanı Yapay Zekasımetin tabanlı komutlar vererek görsel içerik oluşturmanıza olanak sağlar.

grafik tasarımcılarZanaatkarlar ve yaratıcı profesyoneller için mükemmel bir seçenek olan Playground AI, kullanımı kolay bir arayüz ve özelleştirilebilir seçenekler sunar. dijital sanat eserleri Reklam görselleri, eğlenceli projeler gibi alanlarda Playground AI ile görsel içerikler oluşturabilirsiniz. Eğitim ve araştırma görsellerinizde de bu yapay zeka platformundan yararlanabilirsiniz.

Playground AI nasıl kullanılır?

Bu programı kullanabilmek için kayıt olmanız gerekmektedir. Ancak kaydolmadan önce Deneme sürümü Sizin de hakkınız var. İsterseniz programı öncelikle burada test edebilir veya hızlı bir şekilde kayıt olabilirsiniz.

Metin tabanlı bir komut verdiğinizde görüntünüz oluşmaya başlar. Ama Türkçe anlaşılamadığı için İngilizce komutu Vermek zorundasın. Playground AI, görsel sanatlara yeni bir soluk ve sınırsız olanaklar getirecek gibi görünüyor.

Tasarımı ve kullanımı oldukça kolay: Deep Dream Generator

DeepAI Görüntü Oluşturucu İle yazılı tariflerinizle mükemmel uyum sağlayan görseller oluşturabilirsiniz. Yapay zeka destekli bu araç, ayrıntılı metin açıklamalarından görseller üreterek tasarım, hikaye anlatımı ve diğer uygulamalar için ideal bir deneyim sağlıyor. İçerik oluşturucuların görsel oluşturmak için tek seferlik bir ücrete ihtiyaçları vardır. enerji paketiAylık plan satın almaları veya abone olmaları gerekir.

Deep Dream Generator nasıl kullanılır?

Diğer yapay zekalardan farklı olarak bu aracı üye olmadan da kullanabilirsiniz. Ancak makul bir sonunuzun olduğunu hatırlamakta fayda var. Daha sonra yukarıda da belirttiğimiz gibi sizden bir güç paketi satın almanız isteniyor ancak tek seferlik işlerinizi çözmek için etkili bir çözüm. yapay zeka görsel yaratımıalet.

Ancak sitede Türkçe dil desteği bulunmadığından oluşturmak istediğiniz görseli oluşturmanız gerekmektedir. İngilizce komutu ile yazmalısınız. Sitenin sağ üst kısmındaki ‘Oluştur’ butonuna tıkladıktan sonra kolay tariflerle istediğiniz görseli oluşturabilirsiniz.

Daha kapsamlı bir yapay zeka aracı arıyorsanız çok işinize yarayacaktır: Runway ML

Aylık 12 dolar, yıllık 144 dolar maliyeti olan bu yapay zeka aracı, hayal gücünüzün sınırlarını zorlamanıza olanak tanıyor. İster…veya yapay zeka ile fotoğraf oluşturmaister…veya yapay zeka fotoğraf düzenleme Ne istiyorsanız, tüm ihtiyaçlarınızı karşılıyor. Metinden manzaraya, görüntüden manzaraya, metin tabanlı görüntüden, görüntü klibini filme dönüştürmeye kadar birçok seçeneğe sahiptir. Yani gördüğünüz gibi hayır, hayır.

Runway ML nasıl kullanılır?

Her yapay zeka aracında olduğu gibi Runway de üyelik sistemi üzerinden çalışıyor. Aylık plan satın almasanız bile sınırlı içerik üretimine olanak tanıyan site size 3 hak sunuyor. Maalesef Türkçe dil desteği yoktur ancak kullanımı oldukça kolaydır. Yapay zeka ile görseller oluşturmaTek yapmanız gereken panelin sol tarafındaki ‘Videolar’ seçeneğine tıklamak.

AI fotoğraf düzenleme ‘Resimle Başla’ seçeneğine tıkladığınızda görünür. Resmi yükledikten sonra aşağıdaki ‘Hareket Fırçası’ seçeneğini tıklamanız yeterlidir. Evet, maddi açıdan sizi biraz sarsabilir ama daha fazlası profesyonelAraç arıyorsanız bir göz atmakta fayda var.

Son zamanlarda DALL-E’nin gölgesinde kaldı: Midjourney

Bu son teknoloji platform, kullanıcılara benzersiz ve sürükleyici bir yaratıcı keşif ve hikaye anlatımı deneyimi sunmak için geliştirilmiştir. yapay zeka algoritmaları ve teknolojilerden faydalanmaktadır. İster yaratıcı görsellerle, ister sanal gerçeklikle ilgileniyor olun, yolculuğun ortasındaHayal gücünüzün tüm potansiyelini açığa çıkaracak araçlar ve kaynaklar sunar.

Diğer Yolculuk Arası yapay zeka görsel yaratımıDiğer araçlardan ayıran özelliği ise istediğiniz komutu kullanabilmenizdir. 4 farklı yol Sunmak. Kullanıcılar oluşturulan görselden memnun kaldıklarında; görüntüyü büyütme, indirme veya daha sonra kullanmak üzere kolayca onlara gönderme seçeneğine sahip olun.

Midjourney nasıl kullanılır?

Öncelikle herkese açık Discord kanalına katılmanız gerekiyor. ‘Yeni Başlayanlar’ odasına giriş yaptıktan sonra ‘/hayal etmek’ İstemi kullanmanız gerekiyor, Enter tuşuna bastıktan sonra ‘istem’ yazan bir seçenek göreceksiniz. Bu seçenekte İngilizce olarak istediğiniz görseli metin olarak yazabilirsiniz.

İmaj oluşturulduktan sonra karşınıza 4 farklı seçenek çıkacaktır. Seçeneklerin altında ‘U1, U2, V1, V2’ Düğmeleri göreceksiniz. Örneğin U1 butonuna tıkladığınızda oluşturulan ilk görsel büyüyecektir. V1 seçeneğine tıkladığınızda ilk görselin farklı bir varyasyonu oluşturulacaktır.

Ayrıca görüntüyü yeniden boyutlandırmak için metin komutunun sonuna metin ekleyebilirsiniz. ‘–görünüş 16:9’ yazman gerekiyor. Elbette 16:9 boyutu sadece bir örnek, dilediğiniz boyutu kullanabilirsiniz. Daha fazla bilgi almak için ‘Hoş Geldiniz’ kanalına da katılabilirsiniz.

İlginizi çekebilecek diğer içerikler için sizi aşağıya alalım:

gencajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu