Ekonomi

Ventas 4. Çeyrekte FFO’da artış görüyor, 2024’e kadar ters rüzgarlar konusunda uyarıyor

Bir sağlık hizmetleri gayrimenkul yatırım ortaklığı olan Ventas Inc (NYSE:VTR), üst düzey konutlara ve üst düzey yaşam mülklerine yönelik güçlü talebin etkisiyle dördüncü çeyrekte normalleştirilmiş operasyon fonlarında (FFO) %4,1 artış açıkladı. Merkezi Chicago’da bulunan şirket, geçen yılın aynı dönemindeki hisse başına 73 sente kıyasla dördüncü çeyrekte hisse başına 76 sent normalleştirilmiş FFO bildirdi.

Olumlu performansa rağmen Ventas, 2024 yılında üst düzey konut segmentindeki büyümenin artan faiz ücretleri nedeniyle zorluklarla karşı karşıya kalacağı konusunda uyardı. LSEG verilerine göre GYO, 2024 için hisse başına 3,07 ile 3,18 dolar arasında değişen tüm yıl normalleştirilmiş FFO’yu varsayıyordu; bu, hisse başına 3,21 dolarlık ortalama analist tahmininin altındaydı.

Şirketin hisseleri duyuruyu takip eden piyasa sonrası dönemde %2,6 düştü.

ABD nüfusunun yaşlanması nedeniyle yaşlılar için konut talebi artıyor. Ancak yeni tesislerin geliştirilmesi, yüksek faiz oranları ve belirsiz ekonomik ortam nedeniyle sekteye uğramaktadır. ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı tarafından rapor edildiği üzere, 65 yaş ve üzeri Amerikalıların nüfusu 2009 ile 2019 arasında %36 arttı; bu, 65 yaşın altındaki nüfustaki %3’lük artışa kıyasla önemli bir tezat oluşturuyor.

Faiz oranlarındaki artış, Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık’ta üst düzey konut ve sağlık hizmetleri mülklerine sahip olma konusunda uzmanlaşmış Ventas için bir zorluk teşkil ediyor. Şirketin mali sonuçları, bu segmentteki güçlü talebin yansıması olarak, aynı mağazanın üst düzey konut operasyonlarından elde edilen net işletme gelirinde çeyrek boyunca %15’lik bir artış olduğunu gösterdi.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

celtikci-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu