Haber

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı: Üzerimize planlı terör saldırısı düzenlendi

AK Parti’nin 11 Şubat Pazar günü Küçükçekmece’deki mitingi oyAK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı, işyerine düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili konuştu Aziz YeniayOlayın planlı bir terör saldırısı olduğunu belirterek, bir vatandaşın kendisini uyardığını ancak ciddiye almadıklarını belirtti.

“BİR VATANDAŞ YANIMIZA GELDİ VE SALDIRI OLACAĞINI SÖYLEDİ”

Yeniay’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Cami çıkışında bir vatandaş yanıma geldi. ‘Sayın liderim sizi çok seviyorum. Şu anda hayatınız tehlikede. Sakın bu iki mahalleye gelmeyin. Önemli bir düzenleme var. Uzun süre saldıracaklar’ -namlulu silahlar.hatta roketatar bile kullanabilirler.” “dedi. Üstünü örtmeye çalışıyorum. Bu tür şeylere önem vermemeliyiz. ‘Sanırım beni anlamıyorsun, durum çok önemli.’ ” dedi ama ciddiye almadık. Biz teşekkür ettik ama o gün belirlenen adreste bizimle birlikte bekleyen memurlar dışarıda bizi kontrol etti. Biz dışarı çıkarken bir arkadaşımız şöyle dedi: ‘Sana bir şey sorabilir miyim?’ “dedi. Eğer bu soru sorulmasaydı biz de dışarıda olacaktık. O anda bizi otomatik silahlarla taramaya başladılar.”

“PLANLANMIŞ BİR TERÖR GİRİŞİMİ”

Bu kadar çok tesadüfün bir araya gelmesinin pek bir anlamı yok. Bu bir terör saldırısıdır, planlı bir eylemdir ancak seçildiği yer, yer ve zaman dilimi belki de bunu yapmak isteyenleri yanıltma amacı taşıyor olabilir. Kanaatimiz bu olayın tamamen planlı bir terör girişimi olduğu ve tamamen bize yönelik olduğu yönündedir.

Bölgede hiç kimseyle kişisel bir düşmanlığımız ve borcumuz yok. Bu, siyasi bir şahsiyete, yerel bir belediye lideri adayına yönelik bir terörist girişimdir. “Dışarda güvenlik sağlanmasına rağmen silahın nereden ateşlendiğini bilmiyoruz.”

16 KİŞİ TUTUKLANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, 3’ü çocuk 15 kişinin tutuklandığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı Adayı Aziz Yeniay’a seçim yarışı sırasında düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen adli soruşturma kapsamında 16 şüpheli olmak üzere 26 şüpheli adliyeye sevk edildi. 18 yaş altı 3’ü, 1’i ise 18 yaş altı olmak üzere 3’ü tutuklandı. “5 şüpheli hakkında kanun gereği adli kontrol kararı çıkarıldı, 5 şüpheli ise savcının ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Ülkemizin huzurunu bozmak isteyen demokrasimize yönelik bu tür hain saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır.”

haberyaglidere.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu