Ekonomi

Turkcell’den deprem bölgesindeki çalışmalara ilişkin açıklama

Turkcell, depremden etkilenen iller için devam eden çalışmalara ilişkin açıklama yaptı.

Turkcell’den yapılan açıklamada; Depremde ağır hasar gören ve kullanılamaz hale gelen alanların yerine gönderilmesi için gönderilen mobil baz istasyonu ve karavan sayısının 205’e ulaştığı belirtildi. Açıklamada, deprem bölgesinde bağlantı kurma çalışmalarının kesintisiz olarak devam ettiği belirtildi. Türkiye’nin farklı illerinden bölgeye yönlendirilen 800’den fazla teknik ekip ve çalışan:

“Deprem öncesi bölgede hizmet veren 3 bin 300 baz istasyonumuzun yüzde 98’i aktifti. Ağır hasarlı ve kullanılamaz hale gelen alanlarımızın yerine gönderdiğimiz mobil baz istasyonu ve karavan sayısı 205’e ulaştı.

6,3 milyon kullanıcımız ve bölgedeki tüm arama-kurtarma gruplarımıza bağlantı güçlendirmemizi devam ettirmek için konuşma, SMS ve interneti içeren Acil Bağlantı Paketi ile Kahraman Paketi’ni ilk günden bu yana tanımlıyoruz. Bu kapsamda 46 milyondan fazla paket tespit edilirken, yurt dışından arama kurtarma ekiplerine sim kart dağıtıldı ve temas esası verildi.

Ayrıca bölgedeki vatandaşlarımızın acil bağlantı ihtiyaçlarına destek olmak için 25 bin adet taşınabilir şarj cihazı (powerbank) dağıtımı gerçekleştirdik. Sarsıntı Dayanışma Kampanyası kapsamında Turkcell Pasajı’ndan alınan eserlerin AFAD’a uygun olarak deprem bölgelerine ulaştırılmasına devam ediyoruz.

Bu şiddetli günleri atlatmak için tüm imkan ve gruplarımızla çalışmaya devam ediyoruz.” – İSTANBUL

tutakhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu