Sağlık

Türk Sağlık-Sen: Kamuda Sözleşmeli Personel Yaşayan Personel Şoku!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na (ASHB) bağlı olarak faaliyet gösteren kurumlarda görev yapan kamu çalışanlarını ziyaret eden Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, sözleşmeli işçi olarak görev yapan kamu görevlilerinin işe geçişlerinde hak kayıpları yaşadıklarını belirtti. ekip ve bu şikayetin mümkün olan en kısa sürede düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Kadroya Geçişte Ekonomik Kayıp

Turkish Health-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na (ASHB) bağlı olarak faaliyet gösteren kurumlarda görev yapan kamu çalışanlarını ziyaret etti. ASHB’ye bağlı olarak faaliyet gösteren kurumlarda sözleşmeli olarak görev yapan Aile ve Sosyal Destek Uzmanlarının, takıma geçişlerinde görevlendirildikleri takımların göreve başladıkları takımların karşılığını alamamaları nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını belirten Çeker, sözleşme esası. Kazananların mülakat sınavlarının 30 Kasım 2022’de yapılmasına rağmen kazananların isimlerinin altı aydır açıklanmadığını belirtti.

Maaşlar Düşük!

Şube Başkanı Çeker yaptığı açıklamada, “26 Ocak 2023 tarihli ve 32085 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre kurumlarda çalışan sözleşmeli personele ekibe katılma hakkı verilmiştir. . ASSB bünyesinde faaliyet gösteren kurumlarda Sağlık Hizmetleri sınıfında sözleşmeli olarak görev yapanlar şok oldu. Sağlık Hizmet Sınıflarında çalışanların ekibe geçişte Genel İdari Hizmetler sınıfı olarak belirlendiği, mali ve özlük haklarının iş ve meslek danışmanı hakları üzerinden eşleştirildiği görülmüştür. Yaşanan sorun nedeniyle ekibe katılanların maaşlarının önceki maaşlarına göre çok düşük kalması, görev tanımlarında belirsizlik olması ve aynı işi yapan meslektaşlarından mali, sosyal ve özlük hakları açısından dezavantajlı duruma düşürülmeleri. kendileri gibi iş

Akran Takımlar Arasındaki Adaletsizliğe Vurgu

Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Lideri Ömer Çeker, ülke genelinde Aile ve Sosyal Destek Uzmanları için oluşturulan ekip ile mevzuattaki emsal ekipler arasında adaletsizlik olduğuna dikkat çekerek, “Eşitlik unsuru olan bir bütündür. Türk Anayasamızda yer alan temel ilkelerin de göz ardı edildiği görülmektedir. Şikayetlerin düzeltilmesi, temsilde adaletin sağlanması. Aile Sosyal Destek Uzmanı unvanı ilk kez oluşturulmuş bir ekip olduğundan, kurulan ekip ile akran ekipler arasındaki mevzuattaki adaletsizlikleri gidermek, mali ve sosyal hak ve menfaatler ile diğer özlük hakları açısından gerekli düzenlemeleri yapmak, Türk Sağlık -Sen Genel Müdürlüğü lisans eğitimine uygun ekipler oluşturmak ve hizmet sınıfı yönünden sağlık hizmetleri sınıfına dahil edilmek üzere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına 11.05.2023 tarihinde başvuruda bulunmuştur.

Bakanlığa başvuru yapıldı

ASHB’de yükselme ve unvan değişikliği sınavının 24 Eylül 2022’de, yazılı sınavı geçenler için sözlü mülakat sınavının ise 6 aylık uzun bir süre geçmesine rağmen 30 Kasım 2022’de yapıldığını belirten Çeker, 17. Yazılı sınav sonuçlarının sınav tarihinden itibaren en geç otuz gün içinde, sözlü sınav sonuçlarının ise en geç on iş günü içinde açıklanacağı belirtilmekle birlikte; Sınavda başarılı olan adayların halen Bakanlık tarafından açıklanmaması hak ihlalidir. Ceşit Sıhhat Sen Genel Müdürlüğü mülakat sonuçlarının açıklanması için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na başvurdu. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu