Sağlık

Kişniş otu nerede ve nasıl kullanılır? Kişnişin mucizevi faydaları!

Kolayca bulabileceğiniz kişniş otunun insan sağlığına katkıları oldukça fazladır. bu bitki maydanoz ailesindendir . İnsanlar sağlıklı kalmaya çalışırken çareyi doğal tekniklerde aramakta ve çeşitli bitkilerin mucizevi faydalarına tanık olmaktadır. Maydanozu andıran bu bitkinin nasıl tüketileceği, kişniş çayının ne işe yaradığı merak konusu. Otsu bir bitki olma özelliğine sahip olan kişnişin faydalarını birlikte inceleyelim!

KORİAN ÇİMİ NEDİR?

Bitkinin boyu ortalama 20 ila 60 santimetre arasında değişiklik göstermektedir. kişniş otu; Çoğu kişi tarafından baharat olarak tüketilmektedir. Akdeniz iklimine uygun olarak yetiştirilebilen kişniş, Asya ve Afrika’da da kendisini göstermektedir. Özellikle baharat şeklinde gıdalara aromatik bir tat vermesiyle bilinir. İnsan sağlığına birden çok faydası bulunan kişniş, her an tüketildiğinde kanser dahil birçok hastalığa karşı zırh görevi üstleniyor.

KORİAN OTUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Vücuda zarar veren metallerin arındırılmasında faydalıdır.

Kişniş vücuttaki ağır metallerin atılmasını sağlar. Birçok insan bilmeden ağır metallere maruz kalmaktadır. Zaman geçtikçe bu metaller vücutta birikerek sağlığımızı tehlikeye atıyor. Bu noktada kişniş tüketmek metallerden arınmamıza katkı sağlayacaktır.

Kişniş ruh sağlığını koruyor

İçeriğindeki bileşenler sayesinde sinirleri sakinleştirir ve doğal sakinleştirici görevi görür. Böylece uyku kalitesini artırmak ve paniği dengelemek için kullanılabilir.

Kalp sağlığını iyileştirir

İdrar söktürücü etkisi olan kişniş vücutta biriken sodyumu atarak tansiyonu düşürür. Antioksidanlar ve lif içeren kişniş, kalp hastalıkları riskini azaltır ve kolesterol seviyelerini dengeler.

Kemik, cilt ve göz sağlığını destekler

Kişniş çeşitli vitaminler, fosfor ve beta-karoten ve antioksidanlar içerir. Böylece cilt, kemik ve göz sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır. Cilt ve mukoza zarlarını destekleyerek yaşlılıkla birlikte görülen göz bozukluklarına karşı etkilidir. Kişnişte cilt bariyerini güçlendiren linoleik asit cilde hoş katkılar sağlar. Ciltte oluşacak iltihabı azaltır ve pürüzsüz hale getirir.

KORİAN OTUNUN ZARARLARI

Kişniş bitkisinin kayıpları oldukça azdır. kişniş otu; Her gıdada olduğu gibi alerjik bünyelerde cilt alerjisine neden olabilir. Hamilelerin de kullanmaması tavsiye edilir. Çok nadir bir şekilde görülmesine rağmen ciltte oluşturduğu hassasiyet nedeniyle güneş yanığı riskini artırabilmektedir.


CORİLASE NASIL KULLANILIR?

  • Kişniş tohumunun en yaygın kullanımı çay olarak tüketilmesidir.

  • Ayrıca kaynatıldıktan sonra yoğurda ilave edilerek de tüketilebilir.

  • Kahvaltıda omlete eklenebilir veya balla karıştırılarak tüketilebilir.

  • Haşlandıktan sonra tekrar yemeklere ve hamur işlerine eklenebilir.

  • Turşulara tatlandırıcı olarak eklenebilir.

  • Öğütülmüş tohumları tüm yıl boyunca güvenle tüketilebilir.


Kişniş Çayı Nasıl Yapılır?

  • Yapmanız gereken ilk şey, bir çay kaşığı kişniş tohumunu hafifçe ezmek.

  • Öte yandan, bir bardak içme suyunu kaynatmanız gerekir.

  • Su kaynamaya başlayınca ocağı kapatın ve ezilmiş kişniş tohumlarını bu suya ekleyin.

  • Çayın demlenmesi için 10 dakika bekleyin.

  • Demleme süresi sonunda çayınız hazır, afiyetle içebilirsiniz.

finikehaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu