Haber

Kırşehir’deki ‘Kızılırmak cinayeti’ zanlılarının cezası belli oldu

Kırşehir’de Mart 2022’de kaybolan Şeyma Demir ve Hasan Aydoğan’ın otomobili Bağbaşı Mahallesi Ağbayır’da bulundu.

Gençlerden Demir’in cenazesi 27 Mart’ta Kızılırmak kıyısında bulundu ve Akçaağıl köyünde toprağa verildi.

Aydoğan’ın cansız bedeni 77 gün sonra Kızılırmak üzerindeki Sarıyahşi Köprüsü altında bulunarak Dedeli köyünde toprağa verildi.

yargı duruşması

Cinayetlerin ardından Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekiplerince yakalanan Ş.E. ve SA tutuklanırken, sanıklar hakkında Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Bugün 2 katilin cezası belli oldu…

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuklu sanıklar Ş.E. ve SA, Ses ve Peyzaj Bilgi Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılmıştır.

Ses kaydının incelenmesini istedi.

Salonda sanık ve müşteki avukatlarının yanı sıra merhum Şeyma Demir ve Hasan Aydoğan’ın aileleri de hazır bulundu.

Savunması alınan sanık Ş.E, daha önceki duruşmalarda verdiği ifadeleri tekrar ettiğini belirterek, SA’nın işlediği kabahatler hakkında söz söyleyemeyeceğini ileri sürdü.

Mahkemeye sunulan ses kayıtlarından davalı SA, “Kasetin incelenmesini istiyorum. Suçları ben işlediysem, Ş.E bilmiyorsa neden delilleri yok etmek için onu öldürmedim?”söz konusu.

İki ağırlaştırılmış müebbet ve 37’şer yıl hapis

Şikayetçiler, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, Ş.E.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi. ve SA “canavarca duygularla kasten öldürme”işlediği kabahatten iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, “özgürlükten yoksun bırakma”işlediği kabahatten 15’er yıl ve “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 22’şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

akrabalar gözyaşı döktü

Kararın ardından mahkeme salonunda “Adalet yerini buldu”Şeyma Demir ve Hasan Aydoğan’ın yakınları adliyeden çıkarken gözyaşı döktü.

Şikayetçinin avukatı Mehmet Ali Alan, adliye önünde gazetecilere ifade verdi. “Kızılırmak Cinayeti”olarak bilinen olayla ilgili bugün 2 genci vahşice katledenlere cezalarının verildiğini söyledi.

Bu tür kabahatlere idam cezası getirilmesi gerektiğini savunan Alan, şunları kaydetti: “Böylesine alçak, vahşi bir cinayet Türkiye Cumhuriyeti’nde belki de bir ilktir. Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi hakkını ve adaleti uygulamıştır. Bu olay ibret olsun ve ülkemizde bir daha olmasın.”dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu