Haber

Kayseri’de komşusunu keserle öldüren şüpheliye ağırlaştırılmış müebbet istendi

KAYSERİ’de Hasibe Soykuk’u (51) kafasına keserle vurarak öldüren komşusu İsmail Kocatürk hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Tutuklu bulunduğu cezaevinden dilekçe yazan İsmail Kocatürk, suçunu itiraf ederek, olayın kendisine olan 1500 lira borcunun ödenmemesi nedeniyle çıkan tartışma sırasında meydana geldiğini söyledi.

Olay, geçen yıl 13 Kasım günü saat 21.00 sıralarında Melikgazi ilçesi Gesi Güney Mahallesi Yüksel Çavuşoğlu Caddesi üzerindeki 2 katlı evde meydana geldi. Seyit Ahmet Soykuk hayvanlarını otlattıktan sonra eve geldiğinde eşi Hasibe Soykuk’u kanlar içinde yerde yatarken buldu. İhbar üzerine eve jandarma ve sağlık ekipleri geldi. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Hasibe Soykuk’un başına sert bir cisimle vurularak hayatını kaybettiği belirlendi.

GÖZETLİ EŞİ SERBEST BIRAKILDI

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ve Jandarma Kriminal Araştırma Timi’nin (JASAT) yaptığı çalışma sonucunda, olayla irtibatlı olduğu düşünülen Soykuk’un eşi SAS, oğulları SS ve BBS ile komşuları İsmail Kocatürk, gözaltına alındı. gözaltına alındı. Soykuk’un eşi SAS ifadesinin ardından serbest bırakılırken, diğer 3 şüpheli de adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden İsmail Kocatürk tutuklanırken, Soykuk’un 2 oğlu da serbest bırakıldı.

115 SAAT KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İZLENDİ

İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT grupları, Hasibe Soykuk’un cinayet zanlısının bulunması için çalışma başlattı. Ekipler, 115 saatlik güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek, merhum Soykuk’un evinin arka bahçesini gösteren görüntülerde, bir kedinin hayatın normal akışına aykırı hareketler yaparak panik içinde kaçtığını belirledi. Bu bölgede yapılan araştırmada Hasibe Soykuk’un komşusu ve çocuklarının arkadaşı İsmail Kocatürk’ün evinin bulunduğu yerde kan izlerinin olduğu belirlendi. Şüpheli komşu Kocatürk’ün evinde yapılan incelemede evin bazı yerlerinde ve lavaboda kan izlerine rastlandı.

MALZEMELERİ ÇANTAYA ALDI

Jandarma ekipleri çevredeki kamera görüntülerini inceleyerek İsmail Kocatürk’ün elindeki çanta içerisinde malzeme taşıdığını belirledi. Kocatürk, emniyetteki ifadesinde, suçta kullanılan keser ile söz konusu çantanın içindeki kanlı elbise ve ayakkabıları evden uzakta boş bir alana attığını söyledi. Söz konusu malzemeler jandarmanın araştırdığı alanda da ele geçirildi. Hasibe Soykuk’u kafasına keserle vurarak öldürdüğü iddia edilen İsmail Kocatürk’ün ‘hırsızlık’ ve ‘dolandırıcılık’ suçlarından 9 ayrı sabıka kaydının olduğu ortaya çıktı.

İLK AÇIKLAMASINDA CİNAYETİ KABUL ETMEDİ

İsmail Kocatürk ilk ifadesinde cinayeti kendisinin işlemediğini öne sürerek, “Bir ses duydum. BBS’nin elinde keser vardı. Birbirimizi ittik. BBS bana ‘Kimseye bir şey söyleme’ dedi. , Aileni ve çocuklarını öldüreceğim.’ Korkuyla eve gittim. Kan lekelerini yıkadım. “Malzemeleri boş bir alana alıp çöpe attım” dedi.

CEZAEVİNDEN İTİRAFÇI OLMAK İÇİN DİLEKÇE YAZDI

Şüpheli komşu İsmail Kocatürk, tutuklu bulunduğu cezaevinden dilekçe yazarak yeniden ifade vermek istedi. Kocatürk’ün dilekçesi üzerine yeniden savcılığa alınan ifadesinde, “Hasibe Soykuk’un ailesiyle 4 günlük gübre nakliyesi için anlaşma yaptım. Bana 1 günlük ücretimi verdiler. 500 lira aldım. Ama” dedi. 3 gün boyunca toplam 1500 TL olan ücretimi vermediler, evlerine gittim, oğlu BBS’yi sordum ve ‘Esrar içmek yerine paramı bana vermeli’ dedim. Hasibe bana ‘Oğlumu takip edeceğine önce eşini takip et’ dedi. Tartıştık. Tartışma çıktı. Kanepedeki keseyi gördüm, alıp vurdum. Sonra Hasibe içeri girdi. Daha sonra “Gidip bir kez daha vurdum. Araç sesini duyunca kaçtım. Amacım öldürmek değildi. Pişmanım” dedi.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlanarak iddianame hazırlandı. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, sanık Kocatürk’ün ‘suçun gizlenmesi, delillerinin ortadan kaldırılması veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kadını kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. yakalanmaktan kaçının’. Sanık Kocatürk önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

haberkemah.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu