Haber

İyi Parti İzmirli Tutuklu Gazeteciler İçin Eylem: “Türk Milliyetçiliğinin Kınaılmasına İzin Vermeyeceğiz”

Haber: SULTAN AKSİYON KELEŞ – Kamera: KERİM UĞUR

İyi parti İzmir İl Müdürlüğü; Tutuklu Olağan Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans Muhbir editörleri Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas için Konak Meydanı’nda açıklama yaptı. İYİ Parti İzmir İl Başkanı “Dava belgesinde ‘Gönderilerinde milliyetçi paylaşımlarda bulundukları tespit edilmiştir’ ibaresi yer aldı. Belgede delil olarak şu ifadelere yer verildi: ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez’ !’ Pankartın fotoğrafı suç unsuru olarak sunuldu: Türk milliyetçisi olmak, Türk milletinin geleceği için paylaşmak, ‘Şehitler ölmez, vatan bölünmez!’ Bayrağı taşımak hiçbir zaman suç değildir ve Türk milletinin her ferdinin görev ve sorumluluğudur” denildi.

İYİ Parti; Tutuklu Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans Muhbir editörleri Süha Çardaklı ve Serkan Kafkas için bugün 81 ilde eş zamanlı açıklama yaptı. İzmir Konak Meydanı’nda yapılan açıklamada: İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu şunları söyledi:

“‘ŞEHİTLER ÖLMEZ, VATAN BÖLÜNMEZ’ pankartı suç unsuru olarak sunuldu”

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü kuruluş yıldönümünde, son dönemde Cumhuriyetimizin temel unsuru olan Türk milliyetçiliği düşüncesiyle gazetecilere yönelik yeni bir baskı politikası deşifre edilmiştir. Zincire vurulmak istenen Türk milliyetçiliği, 1944’te ve 1980’de Mamak’ta tabutlar, 2023’te siyasi iktidara yol açacaktır.” Hedef, açtığı mülteci dalgasına karşı Türk milletini bilinçlendirmek isteyen genç gazetecileri hedef alıyordu. Meğerse bu topraklarda gazetecilik, milletin dertlerini alıp, bunları analiz edecek cesaretle doğruları yazıp söyleyebilmek demekmiş. Gözaltına alınan, tutuklanan genç gazeteciler de bu sorumluluğun bir parçası. Ancak dinlenilmek yerine gözaltına alınıyorlar. Alınıp tutuklandılar, bunlar yetmezmiş gibi genel sağlık hakları da hiçe sayıldı.

Bu kasıtlı ve kötü niyetli tutumun sonucunda şunu söylemekten utanmalıyız; Dava belgelerinde ‘Paylaşımlarında milliyetçi paylaşımlarda bulundukları belirlendi’ ifadesi yer aldı. Kanıt olarak belgede yer alan; ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez!’ Pankarttaki fotoğraf suç unsuru olarak sunuldu. Bu vesileyle kamuoyuna memnuniyetle duyuruyoruz: Türk milliyetçisi olmak, Türk milletinin geleceği için paylaşmak; ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez!’ Bayrağı taşımak hiçbir zaman suç olmayıp, Türk milletinin her bireyinin görev ve sorumluluğudur.

“TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNİN KINILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”

Sözde çözümü Oslo, Habur ve Kandil’de arayanlar; Taşıyıcı güvercinler aracılığıyla terör örgütünün elebaşına mesaj gönderen iktidar, sözde Analiz Süreci tuhaflığında yaptığı gibi, hem mülteci gündemini bastırmaya hem de Türk milliyetçiliğini yeniden kınamaya çalışacaksa, buradan duyuruyoruz; Bu tavrın karşısında dimdik duran bir İyi Parti olacaktır. Bu toprakların mayasıyla yoğrulan, beş bin yıllık tarihiyle insanlık tarihini belirleyen Türk milletinin milliyetçisi olmak, bu ülkenin her vatandaşının vazgeçilmez hakkıdır. Şunu belirtmek isteriz ki, özellikle Ulu Önderimiz olarak her zaman gurur duyduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk; İyi Parti olarak Ziya Gökalp’ten Erol Güngör’e kadar saf Türk aydın ve devlet adamlarının yetiştirip beslediği Türk milliyetçiliği fikrini savunmaya ve korumaya devam edeceğiz. “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Türk milliyetçiliğinin kınanmasına izin vermeyeceğiz.”

Kaynak: ANKA / Güncel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu