Haber

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Rusya Federasyonu Diyanet Başkanlığı ve Müftüler Konseyi heyetini kabul etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Rusya Federasyonu Diyanet Başkanlığı ve Müftüler Kurulu heyetini kabul etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erbaş, Rusya’da çok sayıda Müslümanın yaşadığını ve Rusya’nın Müslüman bir devlet olduğunu düşündüklerini belirterek, şunları kaydetti: “Zaman zaman Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e ziyarette bulunuldu. Ayrıca ‘Ben bir İslam devletinin başkanıyım’ diyor. “Bunu söylediğini duyuyoruz ve bundan gerçekten çok mutluyuz. Gerçekten Rusya’da Müslümanların sayısının arttığını, nüfusun da arttığını bilmek bizi çok mutlu ediyor, elhamdülillah.” ifadelerini kullandı.

Rusya ziyaretleri sırasında çok sayıda müftüyle görüştüğünü, Diyanet hizmetlerinde iş birliğini nasıl artırabilecekleri, din eğitimi açısından gençlerin eğitimine nasıl katkı sağlayabilecekleri konusunda istişarede bulunduklarını belirten Erbaş, şöyle konuştu:

“Moskova’ya son ziyaretimde Moskova Camii’nde Cuma namazı kıldık ve orada hutbe verdik. Caminin içinde olduğu gibi dışarıda da kar ve yağmur altında binlerce Müslümanın namaz kılmasından çok etkilendim. Yani Rusya’daki Müslümanlar böyle “Özellikle Müslüman gençlerin camiye, namaza katılmalarından, Cuma namazına olan hassasiyetlerinden memnuniyet duyuyoruz.”

Rusya’nın komünist döneminde burada yaşayan Müslümanların gösterdiği fedakarlıklara değinen Erbaş, şöyle devam etti:

“Sizler ve sizden önceki hocalar, Rusya’da komünizm döneminde İslam’ın devamı, Müslümanların İslam’ı tanıması ve yaşaması için büyük çabalar sarf ettiniz. Bunlar unutulacak şeyler değil ve biz bu fedakarlıkları asla unutmuyoruz, sizi her zaman hayırla anıyoruz. “

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Müslümanların Dini İdaresi Başkanlığı ile Rusya Federasyonu Müftüler Kurulu arasındaki iş birliğinin 30 yıldır devam ettiğine işaret eden Erbaş, son yıllarda daha da büyük bir çaba sarf edildiğini ifade etti. Bu bağı sürdürmek için.

Rusya’dan Türkiye’ye gelen öğrencilerin eğitimi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte yürüttükleri çalışmalara değinen Erbaş, “İnşallah sizlerin katkılarıyla bu çalışmalar daha da gelişecektir.” değerlendirmesini yaptı.

Rusya Federasyonu Dini İdare Heyeti ve Müftüler Kurulu adına konuşan Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdaresi Kuzey Kafkasya Federal Bölgesi Temsilcisi Rashid Akkaziev, kabulden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Erbaş’a teşekkür etti. .

Resepsiyonda Diyanet İşleri Başkanlığı Dışişleri Genel Müdürü Mahmut Özdemir de hazır bulundu.

habergazipasa.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu