Haber

Fidan BMGK’de konuştu: Gazze’deki savaşı durdurmak gibi tarihi bir sorumluluğumuz var

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşmiş Milletler (BM) GüvenlikBakanlar Kurulu’nda düzenlenen üst düzey Filistin oturumunda konuştu.

Gazze’deki insani yıkımın ciddi boyutlara ulaştığını vurgulayan Fidan, ateşkesin derhal sağlanması ve insani yardımların bir an önce bölgeye ulaştırılmasının hayati önem taşıdığının altını çizdi.

Fidan, “Gazze ve ötesinde devam eden savaş ne barışı ne de teslimiyeti getirebilir. Bu savaşı durdurmak konusunda tarihi bir sorumluluğumuz var.”

Uluslararası toplumun Gazze ve Batı Şeria’da akan kanı durdurmakta hâlâ aciz olduğunu vurgulayan Hakan Fidan, “Gazze bir açık hava hapishanesiydi. Artık İsrail Başbakanı’nın askeri operasyonlar ve katliamlar düzenlediği bir savaş alanına dönüştü.” siyasi varlığını uzatmak için siviller.”

BM Güvenlik Konseyi’nin uluslararası barış ve güvenliği koruma konusunda bir kez daha başarısızlığa uğradığını belirten Dışişleri Bakanı Fidan, “İsrailliler ile Filistinliler arasında barışı sağlayacak ve denetleyecek bir garantör mekanizmasının kurulması çağrımızı yinelemek istiyorum.” dedi. (HABER MERKEZİ)

menteseajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu