Sağlık

Canan Karatay’dan bağışıklığı güçlendirecek formül: Hastalanmak tarih olacak…

Prof., sağlıklı beslenme konusunda verdiği tavsiyelerle adından söz ettirdi. Dr. Oyunun kurallarını değiştiren formül Canan Karatay’dan geldi.

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda limonlu su tüketilmesini öneren Karatay, bu sağlıklı alışkanlığın faydalarını anlattı.

Limonlu su birçok kişi tarafından güne enerjik başlamanın ve vücut sağlığını korumanın bir yolu olarak biliniyor.

Canan Karatay’ın önerdiği limonlu su, bu faydalarıyla her gün düzenli olarak tüketilmeyi hak ediyor.

Limon suyunu ılık suyla birleştirerek de etkisini artırabilirsiniz. Sağlığınıza bir adım daha yaklaşmak için limonlu su alışkanlığını hayatınıza dahil edebilirsiniz.

Karatay’ın limonlu suyun sağlığa faydalarına ilişkin açıklamaları şöyle:

Limonlu suyun faydaları

Limonlu su kabızlık sorunu yaşayanlar için oldukça etkilidir. Sabahları aç karnına limonlu su içmek bağırsak hareketlerini düzenler ve kabızlığı giderir.

Vücutta biriken ödemin atılmasına yardımcı olur. Limonlu su idrar yoluyla vücuttaki ödemi uzaklaştırır, böylece şişkinlik hissini azaltır.

İçerdiği C vitamini sayesinde cilt sağlığını destekler. Cilt lekelerinin azalmasına ve daha parlak bir cilde sahip olmanıza yardımcı olabilir.

Limon C vitamini açısından zengin bir meyve olduğundan bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı direnci arttırır.

Limonlu su kilo vermeye çalışanlar için destekleyici bir içecektir. Metabolizmayı hızlandırıp tokluk hissi yarattığından daha az yemenize yardımcı olabilir.

Önemli bir antioksidan kaynağı olan C vitamini, başta kalp-damar hastalıkları olmak üzere pek çok sorunun önüne geçebilmektedir.

Eklemlerde meydana gelen ve ciddi ağrı ve şişliklere neden olan gut hastalığı, C vitamini depoladığınızda rahatlayabilir.

haberortakoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu