Yaşam

Bayındır Bereket İncir Festivali Pazar Günü İkinci Kez Gerçekleştirildi

3 Eylül Pazar günü gerçekleştirilen şenliğe AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İhtimam, Bayındır Kaymakamı Emin Kaymak ve Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen’in yanı sıra ilçe daire yöneticileri katıldı. , belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK’lar. temsilciler, muhtarlar, üreticiler ve vatandaşlar.

Festival, Lütuflar Mahallesi girişindeki şenlik kemerinde düzenlenen açılış töreniyle başladı. Girişte gerçekleşen kurdele kesme töreninin ardından protokol, festival alanını gezerek üreticilerden bilgi aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Lütuflar Mahalle Muhtarı Yusuf Akçalı, Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa İtina, Bayındır Kaymakamı Emin Kaymak ve AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar birer konuşma yaptı.

Bayındır Belediye Başkanı Uğur Demirezen konuşmasında; “İlçemizdeki tüm incir üreticilerimize ve mahallelerimize bol ve bereketli bir sezon diliyorum. Bereket Mahallemizde ikinci kez incir festivali düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle Lütuflar mahallesi sakinlerimize, tüm hemşehrilerimize, tüm misafirlerimize, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” söz konusu.

Festivalde, Buca Yasin Börü Gençlik Merkezi Halk Oyunları grubu folklor gösterisi sundu. Festival kapsamında düzenlenen En Keyifli İncir ve İncir Keyfi yarışlarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Festivalde son olarak halk müziği sanatçısı Ayşe Dinçer seslendirdiği eserlerle festivale gelenleri heyecanlandırdı.

Bayındır merkeze 30 km uzaklıkta bulunan Lütuflar ilçesinin en değerli geçim kaynaklarının ortasında kuru incir üretimi bulunmaktadır. Yıllık verimi 100 ton olan kuru incir, Sarılop cinsi incir ağaçlarından elde edilmektedir. 25 Ağustos-Ekim ayının ilk haftası ortasında kuruma aşamasına ulaşan incirler ağaçlardan toplanarak meşcerelerde 3 günlük kurutma işlemi uygulanır. 600 metre yükseklikte yetişen incirin kalitesini mahallenin toprak yapısı ve iklimi sağlıyor. Aydın, Ödemiş ve Tire’den mahalleye gelen tüccarlar hasadın tamamını satın alıyor. Mahallede yerel tohum, meyve ve sebze üretiminin yanı sıra ceviz, kestane ve zeytin de üretiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu