Haber

Bakan Bayraktar Erzincan’da

ERZİNCAN (İGFA) – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, en önemli konunun maden işçilerinin kurtarılması olduğunu belirterek, “Bu maden 2004 yılından beri işletme ruhsatı olan bir madendir. Yabancı bir firmanın işletmesinde faaliyetleri devam etmektedir. Bu süreçte ilgili tüm izinleri almış, ek çevre izinlerini de en son 2021 yılında almış, bu çerçevede faaliyet gösteren bir madendir.” söz konusu.

SORUŞTURMALAR DEVAM EDİYOR

Kurumun İliç’teki madencilik ve yönetim kontrollerinin yakından takip edildiğini kaydeden Bayraktar, “Son denetim görevimiz 2023 yılının Ağustos ayında gerçekleştirildi. Ağustos ayının başında buraya bir heyet gönderdik. Yapılan incelemelerde dün meydana gelen maden kazasına ilişkin herhangi bir bulguya rastlanmadı. Peki bu süre zarfında ne olmuş olabilir? “Kazaya neyin sebep olduğuna ilişkin araştırmalarımız devam ediyor.” dedi.

SÜREKLİ ÖRNEKLER ALINIR

Bayraktar, konuyla ilgili müfettişler görevlendirdiklerini belirterek, “Burada çalışmalarını sürdürüyorlar. Konunun derinlemesine incelenmesi ve kamuoyuna daha iyi bilgi sağlanması için zamana ihtiyaç vardır. Yeraltı sularına veya barajlara etkisi olabileceği endişesini ortadan kaldırmak için sürekli ölçümler ve numuneler alınmaktadır. Şu anda endişe edilecek bir durum olmadığını bir kez daha kamuoyuyla paylaşmak isteriz.” söz konusu.

AYNI ZAMANDA BAKIYORUZ

Olayı çok yakından takip ettiklerini vurgulayan Bayraktar, “Şu anda birinci önceliğimiz vatandaşlarımızı oradan çıkarmak. Ama aynı zamanda kazanın nedenleri nelerdir ve bu olayın temel nedeni nedir ve yönetimde bir kusur mu var? Biz buna bakıyoruz. Dolayısıyla bunları ortaya çıktıkça sizlerle kamuoyuyla paylaşacağız. Milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İnşallah en kısa sürede oradaki 9 canımıza ulaşacağız” dedi. dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu