Haber

Bakan Akar’dan saldırıya ilişkin açıklama

ANKARA (İGFA) – Milli Savunma Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada Bakan Hulusi Akar, Sudan’da kümelenme ortasında çıkan çatışmaların ardından mahsur kalan askerlerin tahliyesi için Dışişleri Bakanlığı ile koordineli çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Oradaki Türk vatandaşları, “Vatandaşlarımızın tahliyesi için planlama kapsamında Hartum’un kuzeyindeki Wadi Sayidna’ya gidiyoruz. Bir C-130 uçağımız havalimanına indi. İkinci uçağımızın inişinde küçük bir silah sesi duyuldu. Ancak uçağımız güvenli bir şekilde indi. Rastgele bir zayiat veya işçi zayiatı söz konusu değildir. Ekibimiz uçakta meydana gelen hasarı araştırıyor. Grupların raporuna göre duruma göre ek lojistik altyapı sağlanması yönünde karar vereceğiz.” açıklamalarda bulundu.

Port Sudan’a giden uçaklarla ilgili de bilgi veren Bakan Akar, “Uçaklarımızdan biri vatandaşlarımızı oradan geri götürdü. Diğer A400M uçağımız da oradaki vatandaşlarımızın tahliyesi için faaliyetlerine devam ediyor. Umarım bir kaza olmadan ayrılır.” dedi.

Gelişmeleri yakından takip ettiklerini vurgulayan Bakan Akar, “Amacımız vatandaşlarımızı herhangi bir kaza ve yaralanma olmadan ülkemize tahliye etmektir. Biz ilgili birimlerle bu konudaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz, onlar da oradaki asker ve sivil halkla görüşmelerini sürdürüyor. Uçaklarımızın ve vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde tahliyesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Süreci yakından takip ediyoruz.” söz konusu.

Uçakta hasarın büyük olup olmadığı sorulduğunda Bakan Akar, “İlk gelen bilgilere göre büyük bir hasar olarak değerlendirmiyoruz. Buradan göndereceğimiz ekiplerle orada tamir edebileceğimizi değerlendiriyoruz. Kesin durum gelecek raporla netlik kazanacak.” söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu