Haber

ABD: Rusya ile İran arasındaki savunma işbirliği derinleşiyor

Dünyanın dört bir yanında Rusya’ya yönelik yaptırımlar artarak devam ediyor.

Günlük basın toplantısında konuşan Kirby, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kirby, İran’ın Ukrayna’daki savaş bağlamında Rusya’ya desteğini genişlettiğine dair ek bilgilere sahip olduğunu belirtti.

“Rusya, İran ile işbirliği yapmayı planlıyor”

Kirby, Kasım ayında İran’ın Ukrayna’da kullanılmak üzere Rusya’ya top ve tank mermileri gönderdiğini belirterek, şöyle konuştu: “Rusya, karşılığında daha fazla askeri teçhizat almak için İran’la işbirliği yapmayı planlıyor.”söz konusu.

Kirby, Rusya’nın bu kapsamda bir süredir İran’a füze, elektronik ve hava savunması sağladığını söyledi. “benzeri görülmemiş”Savunma işbirliği teklif ettiğini kaydeden, Rusya’nın İran’a savaş uçağı tedarik edebileceğine inanıyoruz” dedi.dedi.

“İran, Rusya’dan milyarlarca dolarlık askeri teçhizat istiyor”

Kirby, İran’ın Rusya’dan taarruz helikopteri ve radar gibi askeri teçhizat satın almak istediğini kaydetti. “Genel olarak İran, Rusya’dan milyarlarca dolar değerinde askeri teçhizat istiyor.”dedi.

Kirby, İran ile Rusya arasında büyüyen savunma ilişkisiyle ilgili endişelerini dile getirdi. “Kesinlikle olmaya başladı”söylenmiş.

Koordinatör Kirby, İran ve Rusya arasındaki bu işbirliğinin Ortadoğu için iyi olmadığını savundu.

Kuzey Kore’nin Ukrayna’daki Wagner grubuna da silah sağladığına dikkat çeken Kirby, Çin’in savaştaki durumuna da değindi.

“Çin silah satışı konusunda adım atmadı”

Kirby, Çin’in Rusya’ya silah yardımı sağlamayı düşündüğüne dair işaretler olduğunu, ancak bu konuda harekete geçtiklerini görmediğini söyledi.

Öte yandan Çin’in Rusya-Ukrayna savaşı için önerdiği barış planını incelediklerini belirten Kirby, plandaki ülkelerin ulusal egemenliklerine saygı gösterilmesine ilişkin ilk iki satırın kendi planıyla uyumlu olduğunu belirtti. Görüntüleme. Kirby, “Açıkçası, ilk iki satırdan sonra durabileceklerini düşünüyoruz.”dedi.

Rusya’ya bugün açıklanan yaptırımların Rusya Devlet Başkanı Putin’in ordusunu donatma kabiliyetini sınırlayabileceğini söyleyen Kirby, yaptırımların teknoloji ve savunma sektörüne odaklandığına dikkat çekti. Kirby ise yaptırımların etkisini görmenin zaman alabileceğini kaydetti.

F-16 tedarikiyle ilgili olarak Kirby, şu anda Ukrayna’ya önümüzdeki haftalarda ve aylarda ihtiyaç duyacakları yetenekler konusunda yardım etmeye odaklandıklarını söyledi.

kalkandereajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu