Teknoloji

Yaşanan kaosa rağmen Elon Musk, Twitter’ın yeni rekorlar kırdığını iddia ediyor

Elon Musk, Twitter’ı devraldıktan bir ay sonra yeni kullanıcı kayıtlarının “tüm zamanların en yüksek seviyesinde” olduğunu açıkladı. Musk, Twitter’ın mevcut durumunu ve platforma yönelik vizyonunu detaylarıyla anlatan bir slayt gösterisi paylaştı. Buna nazaran 16 Kasım prestijiyle Twitter, son yedi gün içinde günde 2 milyondan fazla yeni kullanıcı kazanıyor. Musk’ın paylaştığı grafiklerden birine göre, günlük kayıtların 2021’deki tıpkı yedi günlük periyoda nazaran yüzde 66 arttığı görülüyor.

Musk, kullanıcı faal dakikalarının da tüm vakitlerin en yüksek düzeyinde olduğunu, Twitter’ın kullanıcı tabanının 15 Kasım itibarıyla son yedi gün içinde günde ortalama yaklaşık 8 milyar aktif dakikaya ulaştığını ve bu da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30’luk bir artışı temsil ettiğini söyledi. Ayrıyeten son vakitlerde nefret söylemi gösterimlerinin azaldığını tez etmek için de bir grafik gösterdi.

Musk’ın paylaştığı veriler doğru olsa bile, bunun ne anlama geldiği tartışmaya açık. Örneğin, nefret söylemi ile ilgili grafik, en iyi ihtimalle, durumun eksik bir resmini sunuyor. Birincisi, küçük puntolarla yazılan uyarılarda bu grafiğin sadece İngilizce tweet’leri kapsadığı yazıyor. İkincisi, Twitter’ın trans bireylere yönelik hedefli taciz için uyguladığı nefret dolu davranış politikasını yakın zamanda uygulamayı bıraktığını gösteren kanıtlar var.

Musk’ın paylaşmamaya karar verdiği bilgiler de bir o kadar kıymetli. Ünlü miyarder, yakın vakitte çalışanlarına şirketin çok para kaybettiğini ve iflasın “beklenmedik bir durum olmadığını” söylemişti. Daha yakın tarihli bir rapor, Musk’ın platformu devralmasından bu yana Twitter’ın en yeterli 100 reklam vereninden 50’sini kaybettiğini gösteriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu