Haber

Uzlaştırma başarı ödülü Aydın’daki Nazilli Adliyesi’ne verildi

Uzlaştırma başarı ödülü Aydın’daki Nazilli Adliyesi’ne verildi.

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu, uyuşmazlıkları analiz edecek belgeler ve uyuşmazlık çözüm yöntemleri ile tarafları bir araya getirme konusunda Türkiye’deki uzlaşma sayısı açısından en başarılı uzlaşma bürosu olarak Adalet Bakanlığı tarafından ödüle layık görüldü. ve anlaşmazlıkları çözmek. Ankara’da düzenlenen ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da katıldığı törende, arabuluculukta başarılı olan adliyelere ödülleri verildi. Yılın başarı ödülünü alan Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu, Nazilli Adliyesi’nin başarı grafiğini daha da artırarak Aydın’ı gururlandırdı.

“Amaç yargının yükünü azaltmak”

24 Kasım tarih ve 6763 sayılı Kanun ile 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununda yapılan değişiklik neticesinde uzlaşma kurumunun faaliyete geçmesiyle başlayan süreçte başarılı çalışmalara imza atan Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu, Uyuşmazlıkların alternatif analiz yöntemleriyle adil, hızlı ve etkin bir şekilde sona erdirilmesi hedefiyle 2016 yılında kurulmuştur. yargının iş yükünü önemli ölçüde azaltan zorunlu arabuluculuk çalışmaları ile büyük bir başarıya imza attı. Bayındır Ortaokulu’na Barış Kütüphanesi yapılması, köy okullarına kitap bağışı, depremzedelere gıda yardımı, Lösemili Çocuklara Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), Mehmetçik Vakfı, TEMA Vakfı’na fidan bağışı gibi birçok kuruma bağış yapılması, öğrencilere giyim yardımı, hayvan barınaklarına gıda yardımı. Uzlaşmayla sonuçlanan davalarda taraflar, mahkemeye gitmeden el sıkışarak anlaşmaya vardı.

“Başarıda emeği geçen herkese teşekkür ettik”

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, “Uzlaştırma kurumunun daha da geliştirilmesi, ceza hukukunda ön ödeme, kolay yargılama, hızlı yargılama gibi alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemlerinin ceza adaleti sistemine uyarlanması ve daha da yaygınlaştırılması çok değerli. alternatif uyuşmazlık çözüm yöntemleri dediğimiz hukukta arabuluculuğun kapsamıdır.” Mevzuat değişiklikleri ve uygulamaları yapılmıştır. Uzlaştırmaya tabi evrakların 2022 yılında Türkiye genelinde yayımlanan orana göre uzlaştırma yoluyla sonuçlandırılmasında büyük başarı elde eden Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığımız, cezada alternatif analiz yöntemi olan uzlaştırma kurumuna yaptığı katkı nedeniyle ödüllendirildi. . Uzlaştırma bürosunda bu başarıda emeği geçen çalışanlar var. “Hoşgörülü davranan, adalete katkı sunan Cumhuriyet Savcısına, uzlaştırma bürosu çalışanına, arabuluculara, tüm Nazilli halkına teşekkür ederiz.” – AYDIN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu