Yaşam

Türk Eğitim Vakfı, Usta Sanatçı Ferdi Özbeğen’i Piyanist Şarkısıyla Anıyor

Türk Eğitim Vakfı (TEV), popüler müziğin güçlü yorumcusu Ferdi Özbeğen’i vefatının 11’inci yılında, kendisiyle özdeşleşen beyaz piyano başında çekilmiş fotoğraflarıyla anıyor. TEV, ölmeden önce tüm mal varlığını ve ünlü beyaz piyanosunu eğitime destek amacıyla bağışlayan Ferdi Özbeğen’in anısını, hazırladığı videoyla Piyanistler bölümünü anarak yaşatmaya devam ediyor.

Türk Eğitim Vakfı (TEV), Türkiye’de meyhane müziğinin öncüsü unutulmaz sanatçı Ferdi Özbeğen’i vefatının 11’inci yılında unutulmaz Piyanist bölümüyle anıyor. TEV, tüm mal varlığını TEV’e bağışlayan Ferdi Özbeğen’in anısını yaşatmaya devam ediyor; Eğitime erişim imkanı olmayan öğrencilere destek vermeye devam ediyor. Katkılarıyla gençlerin hayallerine umut ışığı olan Ferdi Özbeğen anısına yapılan bağış ve takviyeler, sanatçının adını yaşatmaya devam ediyor. TEV, “Neden piyano ve piyanist?” sorusuna verdiği yanıtla insanların yüzünü güldüren Özbeğen’in anısına sahip çıkarken, daha fazla gencin eğitim hayatına da dokunmayı hedefliyor. #PlaysToMakeMutlu PiyanistVakıf, piyanosuyla hayat bulan eşsiz melodileri kulaklarımızda yankılanmaya devam eden unutulmaz ismini, eğitim yolunu aydınlattığı öğrencilerinin mutluluğunda yaşatmaya devam ediyor.

Sevilen sanatçı Ferdi Özbeğen’in vefatından önce tüm mal varlığını ve ünlü beyaz piyanosunu Türk Eğitim Vakfı’na bağışladığını hatırlatan TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, şunları söyledi: “Değerli bağışçımız Ferdi Özbeğen, sanat dünyasındaki saygın kişiliği ve değerli eserleriyle hafızalarımızdan asla unutulmayacak bir isim. Hepimizin dinlemekten keyif aldığı eserleriyle gönlümüzde yer eden Özbeğen, Vakfımıza yaptığı bağışla da bugüne kadar yüzlerce öğrencinin hayatına dokundu. Beyaz piyanosu, Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) ve TEV Nevin-Mehmet Bilginer Kültür Sanat Merkezi’nde müzikle ilgilenen birçok gence ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Ferdi Özbeğen’i ölümünün 11. yılında piyano ve onunla özdeşleşen Piyanist modülündeki görselleriyle anmak istedik. Desteğiyle öğrencilerimize ışık tutan değerli bağışçımız Özbeğen anısına yaptığımız bağışlarla daha fazla gencin hayatına dokunmayı hedefliyoruz.” söz konusu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu