Haber

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Katar-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Ahmed bin Hitmi Al Hitmi ve Hulusi Akar’ı Kabul Etti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Katar-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Kümesi Lideri Ahmed bin Hitmi Al Hitmi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Türkiye-Katar Parlamentolararası Dostluk Kümesi Lideri Hulusi Akar ve beraberindeki heyeti kabul etti .

Kurtulmuş, parlamento diplomasisinin uluslararası ilişkiler açısından en değerli araçlardan biri olduğunu belirterek, her iki parlamentonun da özellikle dostluk grupları ve diğer çok taraflı komiteler çerçevesinde yakın temas halinde olmasını arzu ettiklerini söyledi.

Türkiye ve Katar halkının birbirine çok yakın, kardeş ve dost iki millet olduğunu belirten Kurtulmuş, iki ülke hükümetleri arasında çok yakın bir iş birliği ve stratejik ortaklık bulunduğunu söyledi.

Katar ve Türkiye’nin bu bölgenin temel sorununun inanç ve istikrar olduğunu çok iyi bildiğini belirten Kurtulmuş, bölgedeki gelişmelerin bölge halkları arasında çok daha yakın bir iş birliğini gerektirdiğini ifade etti.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’de uyguladığı ağır insanlık suçları ve soykırıma varan katliamların bölge ülkelerini birbirine yakınlaştırmaya zorladığını vurgulayan Kurtulmuş, Katar’ın hem hükümet hem de halk olarak insani duruşunun, İsrail’in saldırgan tavırları karşısında. Yaklaşımı takdir ettiklerini belirtti.

Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin ara kararıyla Filistin davası için bundan sonra onlarca yıl sürecek yeni bir mücadele alanının başladığını anlatan Kurtulmuş, bunun yeni bir dönüm noktası olduğunu ve mevcut fırsatların değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. bundan en iyi şekilde yararlanmak için ciddiyetle kullanılır.

Kurtulmuş, Netanyahu ve çetesine her fırsatta destek veren Batı’nın bile bu ağır yükü artık kaldıramayacağını kaydetti.

Filistin davasına ilişkin uluslararası alanda yapılacak çalışmalara işaret eden Kurtulmuş, İsrail’deki Siyonist rejimin uluslararası alanda izole edilmesi, insani cephenin güçlendirilmesi, birlik, beraberlik ve kardeşliğin sağlanması yönünde adımların atılması gerektiğini vurguladı. Başta bölge ülkeleri olmak üzere İslam dünyasının derhal harekete geçmesi gerekiyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuş, yakın gelecekte 1967 sınırları içerisinde başkenti Kudüs olan tam egemen bir Filistin devletinin kurulacağını ifade etti.

Katar-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Kümesi Lideri Al Hitmi, Katar Şura Konseyi’nin çalışmaları hakkında bilgi vererek şunları söyledi; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yasama ve denetleme faaliyetlerindeki güçlü ve geniş deneyiminden yararlanmak istediklerini belirtti.

Filistin davasının öncelikleri arasında yer aldığını belirten Al Hitmi, İsrail’in Gazze’ye yönelik baskınlarının Parlamentolararası Birlik’e ve uluslararası konferanslara taşınması ve kararların orada alınması gerektiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu