Haber

Sokak köpekleri artık her yerde! Kafe ve hastanelerin ardından üniversitede köpek istilası…

  • HABER7

Sokak köpekleri önce kapalı alanları, ardından sokak ve caddeleri işgal etmeye başladı. Bugüne kadar sokaklarda insanlara zor anlar yaşatan sokak köpekleri nihayet sahiplerine kavuşuyor. hastane ve kafeDaha sonra okullarda da görülmeye başlandı.

Türkiye’deki vatandaşlar en büyük En büyük sorunlardan biri haline gelen sokak köpeği sorunu kapalı alanları da etkiledi. Belediyelerin çözüm bulamadığı köpekler insanların yaşam alanlarına girdi. TürkiyeTürkiye’nin birçok ilinde hastane ve kafelere giren başıboş köpekler insanları tehdit ediyor huzursuzsırasında bu zamanOkullardan görüntüler gelmeye başladı.

ÜNİVERSİTE LOBİSİ KÖPEK EVİNE DÖNÜŞTÜ

İstanbul’da özel bir üniversitenin onun obi’sindeVatandaşları tedirgin eden görüntüler ortaya çıktı. özel üniversiteGirişte insanların oturması için yerleştirilen kanepe ve sandalyelerde sokak köpeklerinin oturduğu görüldü. son zamanlardaOkulların açıldığı dönemde ülkenin birçok yerinden başıboş köpeklerin akın ettiği haberleri gelirken, öğrencileroturulacak koltuklarda köpeklerN’nin dahil edilmesi dikkat çekti.

Öte yandan köpeklerin her türlü bakteriyle temas ettiği sokaklarda insanların bu koltuklarda oturması da pek çok hastalığa kapı açıyor.

HASTALIKLAR HIZLA ARTIYOR

Sokak köpeklerinden kaynaklanan hastalıkların son yıllarda hızla arttığı verilere yansıdı. İstatistiklere göre Türkiye’de temaslı kuduz vakaları 3,5 kat, kist hidatik vakaları ise 8,8 kat arttı.tespit edilmişti.

Sağlık Bakanlığı ve TÜİK’in bilgilerine göre; 2000 yılında 87 bin 508 kişide kuduz temaslı vakası kaydedilirken, vaka sayısı 2019’da 308 bin 787’ye yükseldi. Bu bilgi, günde 846, ayda ise 26 bin kişinin sokak köpeklerinin saldırısına uğradığını ortaya koydu.

Son 2 yılda köpek saldırılarında 16’sı çocuk 48 vatandaşımız hayatını kaybetti.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu