Ekonomi

Sermaye piyasalarında kadın ve genç yatırımcıların rolü artıyor

Sermaye piyasalarında yatırımcı sayısı son yıllarda büyük oranda artarken, yükselen ivmenin en dikkat çekici noktası genç ve kadın girişimci sayısındaki artış oldu. 2022 yılı verilerine göre Borsa İstanbul’da kayıtlı 3 milyon 757 bin 325 yatırımcının %49,40’ını 20-29 yaş arası gençlerden, toplam yatırımcı sayısının ise yüzde 35’ini kadınlar oluşturuyor.

Gençlerin borsaya ilgisi artıyor

A1 Capital Genel Müdürü Mehmet Serkan Esenpak, Borsa İstanbul’a bu yıl yeni yatırımcılardan büyük ilgi gördüğünü söyledi: kesinti.

A1 Capital olarak yeni yatırımcılara en kolay ve en anlaşılır hizmetleri sunmak için çalışıyoruz. Genç oranı artan yatırımcılarımızın %70’i erkek, %30’u kadındır. 2023’te daha fazla kadın ve genç yatırımcıyı çekmeyi umuyoruz.”

Dijitalleşme yatırımcı alışkanlıklarını da değiştiriyor

Tasarruf ve yatırım alışkanlıklarını hızla değiştiren dijitalleşme finansal ekosisteminin yeniden tasarlandığı bir dönemi başlattığını belirten Mehmet Serkan Esenpak, “Bu süreçte, farklı avantajlar sunan Pay Coach uygulamamızla da fark yaratıyoruz. dijitalleşme çalışmalarımız kapsamında A1 Capital müşterilerine ayrıcalıklı hizmetler.

Anlık teklif ve sinyallerin bildirim olarak geldiği uygulamada; Günlük ve haftalık teklifler, görsel analizleri, haberler, stratejiler gibi içerikler bulunmaktadır. Piyasa kurallarına anında tepki verme imkanı sunan Pay Koçu, kullanıcılarına aynı anda A1 Capital hesapları üzerinden işlem yapma imkanı da sağlıyor.”

A1 Capital’in önümüzdeki yılda büyümesini sürdüreceğini belirten Mehmet Serkan Esenpak, “Bugün itibarıyla 15 ilde 21 irtibat büromuzla yatırımcılara ulaşıyoruz. 2023 yılında yeni şubelerle büyürken sektörde en fazla istihdam artışı sağlayan aracı kurum olmayı hedefliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu