Haber

Rusya: FATF üyeliğimizin askıya alınması tehlikeli bir adım

Rusya’nın Washington Büyükelçisi Anatoliy Antonov, Rusya-Ukrayna savaşının birinci yıl dönümünde Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) Rusya’nın üyeliğini askıya almasıyla ilgili açıklama yaptı.

Sputnik’e göre,Antonov, Rusya’nın FATF üyeliğinin askıya alınmasını “tehlikeli bir adım” olarak nitelendirdi.

“ABD BUNUN TEHLİKELİ BİR ADIM OLDUĞUNU ANLAMAK İSTEMİYOR”

Anatoliy Antonov, konuyla ilgili basına yaptığı açıklamada, Rusya’nın FATF üyeliğini askıya alma kararının, terörün finansmanıyla mücadele küresel mimarisini bozma tehdidini de beraberinde getirdiğini söyledi.

Antonov, “ABD yönetimi, Rusya’nın FATF’ye katılımının askıya alınmasının kara para aklama, terörün finansmanı ve kitle imha silahlarının yayılmasıyla mücadele etmek için küresel mimarinin aşınmasına yol açan tehlikeli bir adım olduğunu anlamak istemiyor” dedi. .

Büyükelçi ayrıca, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in “Rusya’nın FATF’ye katılımının askıya alınmasından memnun olduğu” şeklindeki açıklamasının “profesyonelce ve sorumsuzca” olduğunu kaydetti.

Ne oldu?

Kara para aklamanın ve terörün finansmanının önlenmesi amacıyla kurulan Mali Harekat Görev Gücü (FATF), Rusya-Ukrayna savaşının birinci yıl dönümü olan 24 Şubat’ta Rusya’nın üyeliğini askıya aldığını duyurdu.

FATF’den yapılan açıklamada, “Rusya’nın yasa dışı ve haksız işgali nedeniyle Ukrayna halkının uğradığı büyük can kaybı ve yıkımdan derin üzüntü duyduğu” kaydedildi.

“Rusya’nın eylemlerinin, küresel finansal sistemin güvenliğini, emniyetini ve bütünlüğünü iyileştirmeyi amaçlayan FATF’nin temel unsurlarına aykırı olduğuna” işaret edilerek, söz konusu hareketlerin “uluslararası işbirliği ve karşılıklı işbirliğini de ihlal ettiğine” dikkat çekildi. FATF üyeleri tarafından kabul edilen taahhüde saygı.”

Açıklamada, Rusya’nın FATF üyeliğinin bu kapsamda askıya alındığı belirtilirken, Rusya’nın FATF standartlarını uygulama yükümlülüğünün devam ettiği belirtildi. (DIŞ HABERLER)

senirkenthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu