Haber

MEB, öğretmenler için “Değerler Eğitimi Etkinlik Kitabı” hazırladı

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) birinci sefer öğretmenlere yönelik “Değerler Eğitimi Etkinlik Kitabı” hazırlandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya nazaran, MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce bilime odaklı, kültürel bedellere hassas, kozmik ve ulusal manevi kıymetlere sahip bireylerin yetiştirilmesi hedefiyle birinci kere öğretmenlere yönelik “Değerler Eğitimi Etkinlik Kitabı” hazırlandı.

Kitapta, ülkü ömür biçimlerini tabir eden üst seviye kavramlar ve gerçek kararlara ulaşmada bireylere yardımcı genel unsurlar yer alıyor.

Öğretim programındaki “adalet, dostluk, dürüstlük, öz denetim, sabır, saygı, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik” üzere kök bedellere ait temalar da kitapta işleniyor.

“Okuldaki yaşam kalitesini yükseltecek”

Kitaba ait değerlendirmelerde bulunan Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yalnızca akademik olarak güçlü değil, milletin öz bedellerine, tarihine, inancına ve kültürüne uygun eğitim sistemi inşa ederek üniversal ve ulusal kıymetlere sahip jenerasyonlar yetiştirmek için bakanlık olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Bakan Özer, bu kapsamda öğretim programlarında yer alan kök bedellere yönelik aktiflik kitabını hazırladıklarını, devletiyle, milletiyle barışık, milletin pahalarını içselleştirmiş gençlik yetiştirmek için çalıştıklarını kaydetti. Özer, şöyle devam etti:

“Bu doğrultuda hazırlanan aktiflik kitabıyla emelimiz, öğrencilerimize adalet, dostluk, dürüstlük, öz kontrol, sabır, hürmet, sevgi, sorumluluk, vatanseverlik, yardımseverlik üzere insanı insan yapan pahaları kazandırmaktır. Bununla bir yandan gençlerimizin toplumsal hayata ahenk sağlamasına dayanak olmak, bir yandan da ilim ve irfanın harmanlandığı bu topraklarda toplumumuzun kültürel bedellerine katkı sağlamaktır. Bununla ayrıyeten öğrencilerimiz, gençlerimiz, yorumlama, çıkarımda bulunma, öğrendiğini karşılaştığı soruna yansıtabilme, tahlil edebilme, eleştirel düşünebilme, fikirlerini sentezleyebilme üzere üst seviye zihinsel marifetler kazanabilecek.”

Etkinlik kitabıyla uygulamaya yönelik bir kılavuz da yayımladıklarını dile getiren Özer, değer ve tutumların öğrencilere bilişsel düzeyi aşarak duygu ve davranış boyutlarında kazandırılmasının okuldaki yaşam kalitesini yükselteceğini, öğrencilerin kendilerini okulda daha mutlu ve güvende hissedeceğini belirtti.

Bakan Özer, “Böylece öğrencilerimiz bir taraftan düzgün karaktere sahip vatandaşlar olarak yetişirken bir taraftan da gündelik hayatta kullanacakları bilgi ve maharetleri tesirli bir formda öğrenecekler. Kozmik, toplumsal, ahlaki ve ulusal pahalar ile sentezlenerek hazırlanan bu kitap, tüm öğretmen ve öğrencilerimize güzel olsun.” tabirlerini kullandı.

Kitapta 120 aktiflik yer alıyor

Kitapta öğretim programında yer alan kök kıymete yönelik 120 aktiflik yer alıyor.

Alan uzmanları tarafından hazırlanan etkinlikler, öğrencilerin ilgisini çekecek, sınıf ortamı içinde daha çok eğlenerek öğrenebilecekleri, manaya ve anlatma maharetlerini daha üst seviyeye çıkarabilecekleri özgün çalışmalar formunda sunuluyor.

Kitaptaki her aktifliğin sınıf içi uygulamasının yanı sıra okul içi, okul dışı ve aile ile irtibatlı görevlendirmeler içeren kısımları de bulunuyor.

Materyallere “ogmmateryal.eba.gov.tr” sitesi üzerinden de erişilebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu