Haber

Malatya’nın trafik yoğunluğunu alacak

MALATYA (İGFA) –Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kuzey Nesli Yol çalışmalarını yerinde inceledi.

Kuzey Kuşağı Yolu’nun Malatya’yı tek ana arter yol aksının dışına çıkaracağını vurgulayan Lider Gürkan, burada yol yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.

Malatya’nın alternatif yol aksını artırmak ve yeni yolların açılması için var gücüyle çalışan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ardından yeniden başlattığı Kuzey Nesil Yolun tamamlanması için yol çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Çalışmaların son durumu hakkında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, “Kuzey Kuşağı Yol çalışmalarımız devam ediyor. Deprem döneminin ardından hızla çalışmalara başladık. MEGSAŞ Ekmek Fabrikası’nın ortası ile doğuda Battalgazi yolunun olduğu bölümün asfaltlama çalışmaları tamamlandı. MEGSAŞ Ekmek Fabrikası’ndan Taştepe yolu ve Samanköy Kavşağı’na kadar olan kısımda çalışmalarımız hızla devam ediyor. Reglaj, alt temel ve temel çalışmaları hızla ilerliyor. Sanat yapıları, altyapı, kanalizasyon, içmesuyu, yolun yağmur-drenaj işlerini büyük ölçüde tamamlayarak üst yapı çalışmalarına başladık. Ardından DSİ’ye kadar olan kısımda toprak karıştırma ve menfez işlemlerine başlandı. En kısa sürede yolumuzu açacağız ve birinci etabı temmuz ayı sonuna kadar, ikinci etabı ise eylül ayına kadar tamamlamış olacağız.”

DEPREM İLE BİRLİKTE ELDE EDİLEN DEĞER

Özellikle depremle birlikte yeni arterler açmanın ne kadar değerli olduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Anayurt Bulvarı, Danişmend Gazi Bulvarı, Alper Tunga Bulvarı depremde açılmasaydı Malatya sıkışıp kalacaktı. Onun için ‘yol medeniyettir’ ve Bu medeniyet Malatya’yı tüm standartları ve birimleriyle buluşturmalıydı. Güney Kuşağı Yolu yapılırken bir yanda Alper Tunga, bir yanda Danişmend Gazi, diğer yanda Güldal Akşit Bulvarı. Bir yanda Battalgazi yolu bir yanda Kuzey Kuşağı yolu diğer yanda yoğun çalışmalarımız var Malatya’nın trafik yoğunluğunu alacak büyük bir yol Kuzey Kuşağı Yolu ile ilgili olarak biz Hanımınçiftliği otoyol viyadüğünü burada da demiryolu viyadüğünü bitirmek üzere. Kuzey Nesil Yol’daki yol çalışmalarının da bir aksilik olmazsa temmuz ayı sonuna kadar tamamlanması gerekiyor. Planlamasını yapıyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu