Haber

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: Parti içinde kaos yaratmak istiyor

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine ve Genel Başkan Özgür Özel’e yönelik suçlamalarına, “Partimizi karıştırmak istiyor. Ama onu çok iyi tanıyoruz, tanıyoruz. Ne yaptığını, neyi neden söylediğini çok iyi biliyorum. “Şimdiye kadar onunla çok karşılaştık” diye yanıtladı.

Erdoğan, partisinin Antalya ilçe adaylarını açıkladığı son programında, “Kemal Bey’i sırtından bıçakladılar, koltuğundan indirdiler. Özgür Efendi de dikkatli olsun, aynı hançer aynı hançer kendi sırtına da inebilir” dedi. her an” dedi.

Sözcü’ye gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, yerel seçimlerde CHP’nin Bursa ve Balıkesir’in de aralarında bulunduğu birçok yeni il ve ilçe belediyesini kazanacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Ben ülke genelinde CHP’li belediye sayısının artacağına inanıyorum. 2019’da Bursa gibi az farkla kaybettiğimiz iller vardı. Bu sefer o illeri kazanıp büyükşehir sayımızı artıracağız. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde nasıl umudu büyüttüysek, 31 Mart 2024 seçimlerinde de partimiz partimiz olacak ve milletimiz gereğini yapacaktır” dedi.

‘O YEMEKTE GENEL SİYASETİ KONUŞTUK’

CHP Genel Başkanlığını devrettikten sonra parti genel merkezine gitmediğini belirten Kılıçdaroğlu, Özgür Özel ile baş başa yedikleri akşam yemeğine ilişkin şunları söyledi: “Özgür Bey partimizde çok tecrübeli bir siyasetçidir, grup başkan yardımcılığı yaptı ve görev yaptı. Yıllardır grup başkanlığını yürütüyorum. “O yemekte genel siyaseti konuştuk, yerel seçimleri tartıştık, fikirlerimizi dile getirdik, ülke sorunlarını tartıştık.”

Kılıçdaroğlu ekonomik durumu şu sözlerle değerlendirdi:

“22 yıldır iktidarda olan bir siyasi parti bu ülkede vatandaşını simit alamayacak noktaya getirmişse bu iktidardan nasıl bir başarıdan bahsedebilirsiniz? Simit 10 lira, 15 liraya çıkıyor.” Bu artış hükümetin baskısıyla geri çekildi. Artıştan vazgeçilmedi, seçimler bitti, sonra tekrar artış gelecek. Merkez Bankası Türkiye’nin en temel ve önemli kurumlarından biridir. Ancak , bu iktidar döneminde bu kurum da yıpranıyor. Banka bir lider tarafından desteklenmiyor. 22 yıldır bu ülkenin temel kurumlarını hala tanıyamamışlar. Merkez Bankası’na atamaların şu adresten yapılması gerekiyor: İthal isimlerle yönetim Olamaz, bankayı tanıyan başarılı insanlar var yoksa istikrar olmaz, yönetim kalıcı olmaz, bu hükümetin de bazı başarıları var, haksızlık etmemeliyiz. Mesela taraftara hizmet etmede başarı var. Yollar, köprüler yaptıklarını söylüyorlar ama nasıl yaptılar? Bir liralık iş 100 liraya yaptılar. Kalan 99 lira ise taraftara gitti. 5 kişilik çetelere milyarlarca dolar gitti. Geçiş garantileri ve yolcu garantileri nedeniyle para yine vatandaşın cebinden çıkacak, soygun bitmedi…”

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu