Ekonomi

Kahramanmaraş’ta Yaşanan Depremin Ardından Toplum Piyasaları Canlanmaya Başladı

Türkiye’de 6 Şubat’ta yaşanan sarsıntıların merkezi olan Kahramanmaraş’ta sosyete pazarlarında ticaret canlanmaya başladı.

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan şok edici depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş’ta ticaret ve ekonomi Eski canlılığına kavuşturulması için çalışmalar yapılıyor. Depremin ardından bir ayı aşkın süredir işleriyle meşgul olan pazar esnafı, deprem öncesi ticaret faaliyetlerine dönmeye başladı. Kentte yeniden kurulan sosyete pazarları da son haftalarda talep görmeye başladı. Özellikle cumartesi ve pazartesi günleri 200’e yakın esnafın açtığı tezgahlarda giyim, halı, takı, parfüm ve benzeri ürünler satılıyor.

“Esnaf fiyatı artırmadı, aksine düşürdü”

Kahramanmaraş’ın tekrar ayağa kalkmasında esnafın çok değerli rol oynadığına değinen pazar esnafı Kadir Sancak, “Depremden sonra kısa bir aradan sonra 1 Mart-1 Nisan arasında her gün burayı açtık. Sırf insanımıza yardım olsun diye, çünkü o an insanımız bir şey bulamadı, biraz daha yardım olsun diye açtık. En azından şehrimizi tekrar ayağa kaldırmak güzel oldu ve şimdi yaralar yavaş yavaş iyileşiyor. İnşallah. daha uygun olur.Biraz zaman alacak kolay bir şey değil.Kolay bir şey atlatmadık.Merkezde olsun birçok yerimiz yıkıldı,bazı bölgelerimiz.Kesintisiz “Konteyner alanları kuruldu ama o eski günlere dönmemiz biraz daha zaman alacak. Bu yüzden buradaki insanlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. İster deprem anında olsun, ister deprem sonrasında burada hiçbir esnaf fiyatları yükseltmedi, aksine halkımız daha rahat alsın diye düşürdüler, elimizden geleni yaptık.”

Market satıcılarından Ahmet Can Zeytun, deprem sonrası sürecin çok zor olduğunu vurgulayarak, “Mağazamız yıkıldığı için, fiyatlar düşük olduğu için piyasaları destekliyoruz. İster deprem psikolojisi olsun, ister ekonomik kısım olsun.” müşterilerimizin isteklerini hem fiyat hem de iş anlamında onları üzmeden yerine getirmeye çalışıyoruz.” Market kültürümüz ölmedi. Birkaç bölgede pazar yerleri kapalı, bazı esnafımız bundan mağdur oluyor. Yeri de düşünüyoruz ama güzel olmalı” dedi. – KAHRAMANMARAŞ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu