Haber

İsrail ile Filistin arasındaki esir değişimi müzakerelerinde ilerleme kaydedildi

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Jon Finer, İsrail ile Filistin arasında devam eden esir değişimine ilişkin anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Son saatler de dahil olmak üzere son günlerde önemli ilerlemeler kaydedildi.”

Gazze Şeridi’nde tutulan esirlerin serbest bırakılması için İsrail ile Filistin arasında Katar’ın arabuluculuğunda müzakereler sürüyor. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Jon Finer, katıldığı bir televizyon programında müzakerelerin “çok hassas bir aşamada” olduğunu belirterek, “Son saatler de dahil olmak üzere son günlerde önemli ilerlemeler kaydedildi.”

Müzakerelerde fikir ayrılıklarının azaldığını ve bazı konularda anlaşmaya varıldığını belirten Finer, anlaşmanın henüz tamamlanmadığına dikkat çekerek, müzakerelerin başladığı haftalardan bu yana taraflar arasında anlaşmaya varmaya her zamankinden daha yakın olduğumuzu belirtti.

“Önemli sayıda Amerikalının rehin tutulduğuna inanıyoruz.”

Yetkililerin söz konusu anlaşmaya varmak için gece gündüz çalıştığını vurgulayan Finer, anlaşmanın ABD Başkanı Joe Biden için öncelik olmaya devam ettiğini söyledi. Gazze Şeridi’nde kaç ABD’li tutuklu olduğuna dair kesin bir sayının bulunmadığını belirten Finer, “Bu konudaki zorluklardan biri de ABD olarak Gazze’de sahada olmamamız. Hamas’la doğrudan temas halindeyiz. Bunu sadece aracılar aracılığıyla yapıyoruz. Dolayısıyla hayatta olanlar da dahil, esirlerin tam sayısını bilmiyoruz. Önemli sayıda Amerikalının esir tutulduğuna inanıyoruz” dedi.

Katar anlaşmaya ilişkin ilerleme kaydedildiğini duyurdu

Katar Başbakanı Pir Muhammed bin Abdurrahman Al Thani, esir değişimine ilişkin devam eden müzakerelere ilişkin yaptığı açıklamada, “Dürüst olmak gerekirse bu aşamada takıldığımız noktalar daha pratik ve lojistik konulardır, temsil eden şeyler değil. Anlaşmanın özü.”

Öte yandan Gazze Şeridi’nde yaşları 9 ay ile 85 arasında değişen yaklaşık 240 kişinin rehin tutulduğu tahmin ediliyor. Hamas şu ana kadar toplam 4 mahkumu serbest bırakırken, İsrail ordusunun düzenlediği operasyonla 1 mahkum kurtarıldı. -WASHINGTON

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu