İş

İş Bankası’ndan emtia alım satım platformu

İş Bankası’nın endüstriyel eser alım satımına aracılık etmek amacıyla hayata geçirdiği emtia alım satım platformu Proemtia, ağırlıklı olarak demir çelik ürünleri için devreye alınmıştır. İleride eser kategorisini genişletecek olan dijital platform, Türkiye’nin farklı yerlerindeki alıcı ve satıcıları birebir platformda buluşturarak ticareti kolaylaştırıyor.

İş Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre banka, platform ile geleneksel iş yapma biçimlerinin değerini koruduğu endüstriyel emtia ticaretinin gelişmesine ve dijitalleşmesine katkı sağlamayı ve bu gelişimde değerli bir referans noktası olmayı hedefliyor.

Beş ana kategori

Procomtia’nın demir çelik bölümünde 5 ana kategori altında80 eser takas edilir.
Alıcılar için Procomtia, birinci kalite işlere hızlı erişim, rekabetçi ve şeffaf fiyatlar, ertelenmiş ödeme, konuma göre arama ve anında lojistik teklifleri, yalnızca belirgin kriterlere sahip onaylı satıcılar aracılığıyla sunar. Ayrıca satıcılara işlerini ve fiyatlarını hızlı bir şekilde sisteme yükleyip güncelleme, yeni ve hızlı bir satış kanalı ile yeni müşterilere ve bölgelere ulaşma, iş yelpazesini genişletme, vadeli satış gibi avantajlar sağlar.

“Kritik sektör”

İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Burak Seyrek, Proemtia’nın tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, ticaretine ilk aracılık ettikleri demir çelik branşının Türkiye için stratejik ve kritik bir bölüm olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Ülke olarak deprem felaketleri nedeniyle çok sancılı günler geçirdik. Depremlerde ağır hasar gören 10 kadar ilimiz yeniden yapılacak. Bu nedenle yaşanan sarsıntıların ardından demir çelik sektörü ülkemiz için daha da kritik hale geldi. Bölgenin inşaatı sırasında kısa zamanda çok önemli bir demir çelik ihtiyacı olacaktır. Birkaç yıldır üzerinde çalıştığımız platform ile ihtiyacın hızlı ve kolay bir şekilde karşılanmasına da katkı sağlayacağız. Bu tür afetlerle karşılaşmamayı diliyoruz ama beyin sarsıntısı gibi bir afetle karşılaştığımızda asıl departmanın, milli sanayimizin ne kadar güçlü olması gerektiğini bir kez daha anladık.”

“Teslimat süresi üç gün”

Proemtia Genel Müdürü Umut Feyzioğlu, öncelikle endüstriyel mal ticaretinin gerekliliklerinin neler olduğunu belirlediklerini, ardından endüstriyel mal borsalarında alıcı ve satıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak şeffaf, güvenli ve işbirlikçi bir pazar yeri olan Proemtia’yı hayata geçirdiklerini belirtti. ve teknoloji şirketimiz Softtech ile finansal teknolojiler alanındaki iştirakimiz Moka’yı hayata geçirdiğimiz bir start-up olarak değerlendirebiliriz.”

Feyzioğlu, önemli konulardan birinin de alınan demir çelik işlerinin satıcılar tarafından teslim süresi olduğunu belirterek, bu sürenin şu anda en fazla 3 iş günü olduğunu sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu