Haber

Hulusi Akar’dan kimyasal silah açıklaması: Heyet inceledi, elimizde rapor var

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) sınır ötesi operasyonlarda kimyasal silah kullandığı iddialarına ilişkin TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. 24 Kasım’da bölgeye heyet gönderdiklerini ifade eden Akar, “Şu anda elimizde hiçbir şekilde kimyasal silah bulunmadığına dair rapor var” dedi.

ANKA’ya göreBölgede yapılan tetkik ve ölçümlerin Sağlık Bakanlığına bağlı laboratuvarlarda incelendiğini belirten Akar, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sağlık sisteminde sistemin düzelmesi için Sağlık Bakanlığı ile çalışmalarımız devam ediyor. Teröristler derhal adalete teslim olmalıdır. Adalete teslim olduklarında operasyonlar derhal sona erecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri olarak, Cumhuriyet olarak. Türkiye, biz egemen, bağımsız bir devletiz. Kendimizi değerlendirecek kapasiteye sahibiz. “Biz kendimiziz, dışarıdan kimseyi kabul etmeyiz. Anlatmış olduğum harekâtlarımız hukuki müdafaa kapsamında, uluslararası hukuka uygun ve teröristlere yönelik amaçlı olarak devam edecektir. Herkes bilmeli ki biz hiçbir şekilde bölgede yaşayan masum insanlardan yana değiliz.”

Her şeye rağmen 24 Kasım’da bir heyet oluşturduk. Heyet gitti, inceleme ve ölçümlerini yaptı. Hepsini derlediler, topladılar, Sağlık Bakanlığı’nın laboratuvarlarına getirdiler. Artık hiçbirinin herhangi bir biçimde kimyasal içermediğine dair raporumuz var.”

NE OLDU?

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Yönetim Kurulu Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın sınır ötesi harekâtlarda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kimyasal silah kullandığı tezi gündeme gelirken, olayla ilgili değerlendirmelerde bulunulması amaçlandı. iddiasıyla tutuklandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, söz konusu iddiaların “iftira niteliğinde” olduğunu belirterek, “İftira atanlar ve iftira atanlar hakkında ceza ve tazminat davaları açtık” dedi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu