Haber

Hanefi Avcı ve Sabri Uzun hakkında EGM’den açıklama: Mesleğe dönmeleri konusunda herhangi bir işlem yok.

Rütbeleri kaldırılan emekli emniyet müdürleri Hanefi Avcı ve Sabri Uzun’un rütbeleri Nisan ve Mayıs aylarında mahkeme kararlarıyla geri verildi. Aylardır uygulanmayan mahkeme kararları uygulanarak Hanefi Avcı ve Sabri Uzun’un silahları, polis binalarına erişim hakları ve rütbeleri iade edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü, sosyal medyada yer alan Avcı ve Uzun’un kararın uygulanmasının ardından mesleğe dönecekleri yönündeki iddianın yalan olduğunu belirtti.

Hanefi Avcı ve Sabri Uzun’un yaş sınırı nedeniyle emekli olduklarını hatırlatan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medya platformlarında emekli Emniyet Müdürleri Hanefi Avcı ve Sabri Uzun’la ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama yapılması gereği duyuldu.

Ankara 6. İdare Mahkemesi, Hanefi Avcı’nın rütbelerini almasına ilişkin 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında yürütülen idari sürece ilişkin 10.04.2023 tarihinde ‘yürütmenin durdurulması’ kararı verdi.

Ankara 10. İdare Mahkemesi, Sabri Uzun’un rütbelerini almasına ilişkin 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında yürütülen idari sürece ilişkin 10.05.2023 tarihinde ‘söz konusu davanın iptaline’ karar verdi.

“Yaş sınırı nedeniyle emekli olan Avcı ve Uzun’un mesleğe iadesine yönelik bir süreç yok.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu