Ekonomi

Goldman’dan stok analizi: Cephane bitti

Goldman Sachs Group Inc. İcra Direktörü Scott Rubner, Salı akşamı müşterilerle paylaştığı bir notta, alıcıların “cephanelerinin bitmesi” nedeniyle hisselerin taktiksel olarak satışa çıktığını söyledi.

Goldman verilerine göre, sistematik fon yöneticileri geçen ay 170 milyar dolardan fazla küresel hisse satın aldı. Bu da fonların pay durumu yükünü 2022 başından bu yana en yüksek seviyeye çıkardı.

Rubner’a göre yatırımcılar, hisse senedi durumu zirveye yaklaşırken önümüzdeki haftalarda satış yapma eğiliminde olabilir.

Bloomberght’te yer alan habere göre emtia vadeli işlem danışmanları olarak adlandırılan ve vadeli işlem piyasalarındaki varlık fiyatlarının gidişatına göre kısa ve uzun statüde olan CTA fonları için tetik sinyalleri S&P için 4.130 seviyesinde bulunuyor. 500 indeks

Endeks Salı günü 4.071’e düştü. Goldman’ın modeline göre trend takip eden fonlardan volatilite sinyallerine göre konumlanan yatırımcılara kadar niceliksel fonlar, piyasanın önümüzdeki ay satılması durumunda 276 milyar dolara kadar hisse satmak zorunda kalacak. (EKONOMİ HİZMETİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu