Ekonomi

Fed Başkanı Daly, enflasyon nedeniyle faiz artışının yüzde 5,6’ya ulaşabileceğinin sinyalini verdi.

San Francisco Federal Rezerv Bankası Başkanı Mary Daly, merkez bankasının enflasyonla mücadelesini sürdürmesi nedeniyle daha fazla faiz artışının ufukta görünebileceğini belirtti. Bugün Financial Times’a verdiği röportajda Daly, Federal Rezerv’in mevcut faiz oranı döngüsündeki olası artışlar konusunda uyardı ve politika yapıcıların en son faiz oranını mevcut yüzde 5,25 ila 5,5 aralığından yüzde 5,6’ya yükseltmeyi düşündüklerini öne sürdü.

Bu açıklama, hem manşet hem de çekirdek enflasyonda bir yıldır yaşanan düşüşün ardından, finans piyasalarında Fed’in faiz artırımlarına son verebileceği yönünde spekülasyonların olduğu bir dönemde geldi. Bu piyasa beklentilerine rağmen Daly, Fed Lideri Jerome Powell ile birlikte para politikasının gelecekteki yolu hakkında herhangi bir kesin sonuca varmadan önce daha geniş finansal koşulları dikkatlice incelemenin önemini vurguladı.

Daly, yakın zamanda açıklanan “çok cesaret verici” enflasyon bilgisini kabul ederken, gelecekteki faiz ayarlamaları konusunda temkinli duruşunu sürdürdü. Enflasyonla mücadele sürecinin doğru anlaşılmamasından kaynaklanabilecek ‘dur-başla’ modeli endişelerinin altını çizdi. Verimlerdeki keskin düşüşün ardından ciddi bir ekonomik gerileme yaşanacağı yönündeki endişeleri küçümserken, faiz indirimlerinin yakın zamanda olmayacağını da açıkça belirtti. Onun yorumları, piyasa duyarlılığının Fed’in görünümünden uzaklaştığı ve yatırımcıların Fed’in faiz oranlarını artırma ihtimalinin sıfır olduğunu fiyatladığı bir dönemde geldi.

Federal Reserve, geçtiğimiz yıl bir dizi agresif faiz artırımı yoluyla enflasyonu kontrol altına almak için bir kampanya yürüttü. Merkez Bankası’nın, enflasyonu düşürme ihtiyacı ile ekonomik yavaşlamayı tetikleme riskini dengeleyen adımları hem yatırımcılar hem de ekonomistler tarafından yakından takip ediliyor. Daly’nin son yorumları, değişen ekonomik göstergeler ve piyasa beklentileri karşısında para politikasını yönetmenin hassas işinin altını çiziyor.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

meram-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu