Haber

Fahrettin Altun: “Terör örgütlerine karşı gelecek vaat eden bir muhalefet çizgisi gördük”

Cumhurbaşkanlığı İrtibat Lideri Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı konferans salonunda düzenlenen “Büyük Türkiye Vizyon Paneli”ne katıldı. Altun yaptığı konuşmada Türkiye Yüzyılı vizyonuyla önümüzdeki yılları sürdürülebilirlik, başarı, güven, istikrar, üretim, verimlilik, güç, dijital, iletişim, bilim, kalkınma, barış, maliyet, doğruluk, merhamet, bağımsızlık, gelecek ve gençlik. Bu yeni yüzyılı, geçmişin deneyimlerini bugünün fırsat ve yetenekleriyle birleştirdiğimiz, geleceğin fırsat ve zorluklarını öngörerek ilerlediğimiz yeni bir büyüme ve yükseliş yüzyılı olarak görüyoruz. Türkiye’nin 2053 ve 2071 vizyonlarının inşasına giden yolun başlangıcını oluşturmaktadır. Bu açıdan ayrı bir önemi var” dedi.

Türkiye’nin eğitimden sağlığa, ulaşımdan turizme, enerjiden sanayiye, ekonomiden dış politikaya, savunma sanayiden terörle mücadeleye kadar her alanda önemli atılımlar ve önemli gelişmeler kaydettiğini belirten Altun, “Bu dönemde , siyasi istikrarımızın, ekonomik potansiyelimizin, sosyal refahımızın ve ulusal güvenliğimizin iyileştirilmesinde önemli mesafeler kat ettik. Tahkimde çok önemli kazanımlar elde ettik” dedi.

“ÜLKEMİZ CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİNİN FAYDALARINI SON 5 YILDA, İLK DÖNEMDE BİLE ÇOK AÇIK BİR ŞEKİLDE GÖRDÜ VE YAŞADI”

Atılımlardan en önemlisinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi olduğunu belirten Altun, “Bu adımla birlikte Türkiye’nin idari sistemindeki kronik sorunlar giderilmiş, koalisyon dönemlerinin sorunlarının giderildiği, siyasi ve siyasi ekonomik istikrarın güçlendiğini, kamu yönetimine hız ve koordinasyon kazandırıldığını belirterek, “Bu çok önemli adımın mimarı hiç şüphesiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Ülkemiz Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin faydalarını son 5 yılda hatta ilk dönemde görmüş ve yaşamıştır.”

“PKK VE SURİYE Uzantıları PYD/YPG, DEAŞ VE FETÖ İLE MÜCADELEYE DEVAM EDİYORUZ”

Türkiye’nin son 20 yılda vesayet merkezlerini tasfiye ederek demokrasiyi güçlendirdiğini, terör örgütleriyle mücadele ederek milli güvenliğini daha sağlam bir şekilde güçlendirdiğini kaydeden Altun, “Yurt içinde ve dışında ülkemize yönelik tehditleri bertaraf ederken, PKK ve onun Suriye uzantısı PYD/YPG ile DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri tarihin çöplüğüne atılıncaya kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.Cumhurbaşkanımızın talimatıyla terörle mücadelede konsept değişikliğine gidilerek, terörü kaynağında kurutma stratejisi kararlılıkla uygulandı ve bu stratejiyle birlikte terörle mücadeleye devam edeceğiz. Başarı sağlandı” dedi.

“TERÖR ÖRGÜTLERİNE KARŞI ÜSTÜN BİR MUHALEFET HİZMETİ OLDUĞUNU Üzülerek Gördük”

Türkiye’nin terörle mücadelede taviz vermeyeceğini ifade eden Altun, “Ancak içinde bulunduğumuz süreçlerde belli bir seçim sürecinde olduğumuzu belirtmeliyim. Bu seçim süreçlerinde terör örgütleri. Maalesef bu millet terör örgütlerinin takviye yaptığı bir konumdadır. O da cumhurbaşkanı adayına şahit oldu” dedi.

Altun konuşmasına şöyle devam etti:

“Meselenin acı tarafı, kendilerinden ‘Terör örgütlerinin desteğine ihtiyacımız yok. Bu açıklamalardan beri buradayız’ gibi bir reddi maalesef duymadık. Terör örgütünün sözlerine ruhsat verilmesi” ve bunun bir muhalefet partisi ve onun cumhurbaşkanı adayı tarafından siyasi uzantısı olması Türk demokrasisine kara bir leke olmuştur.Bu iş birliği ortaya çıkınca saçmalıkları, iftiraları ve dezenformasyonlarıyla siyaset sahnesini kirletmeye çalışmışlardır.Fakat milletimiz terör örgütleriyle birleşmiştir. 14 Mayıs’ta bunu gerçekleştirenlere cevap verdi ve inanıyoruz ki milletimiz böyle bir tabloyu kabul etmediğini ve asla kabul etmeyeceğini 28 Mayıs’ta çok güçlü bir tepkiyle bir kez daha gösterecektir.”

Panel, Altun’un konuşmasının ardından ilk oturumla devam etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu