Ekonomi

Esenboğa Havalimanı kapasite artırım ihalesi için peşinat ödendi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Esenboğa Havalimanı’nın kamu-özel işbirliği kapasite artırımı ihalesinin kira bedelinin yüzde 25’i olan 140 milyon euro’nun 27 Nisan’da peşin ödendiğini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Esenboğa Havalimanı’nın kapasite artırım ihalesine ilişkin açıklama yaptı. Karaismailoğlu, Esenboğa Havalimanı’nın kapasite artırımına yönelik ek yatırımların üretimi ile iç ve dış hatlar, genel havacılık, CIP terminalleri ve aksamlarının kiralama yoluyla işletme hakkının verilmesi ihalesinin 20 Aralık 2022 tarihinde yapıldığını hatırlatarak, ihalede en yüksek teklif KDV dahil 560 milyon 500 bin oldu. TAV Havalimanları Holding A.Ş.

Karaismailoğlu, ihaleyi kazanan TAV’ın ilk etapta 210 milyon 303 bin 538 euro, ikinci etapta 87 milyon 242 bin 540 euro olmak üzere toplam 298 milyon euro yatırım taahhüdü verdiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti: İhalede yolcu garantisi yok. TAV ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü arasında 1 Şubat’ta kira sözleşmesi imzalandığını belirten Bakan Karaismailoğlu, “Yer teslimi yapılan projenin yatırım süresi 36 ay. 21 Şubat başladı.Kira sözleşmesinin imzalanmasından en geç 90 gün sonra.Yıl içinde yatırılması gereken kira bedelinin yüzde 25’i olan KDV dahil 140 milyon Euro’nun ödemesi Nisan’da peşin olarak yapıldı. 27” dedi.

Esenboğa Havalimanı ihalesinin ekonomiye olan inancı gösterdiğine işaret eden Karaismailoğlu, “Havacılık sektörüne yaptığımız yatırımlar bu güveni perçinliyor. Dünyada hızla gelişen havacılık sektöründe daha fazla söz sahibi olacağız. Yatırımlarımız artacak.” geleceğimizin işareti.”Bu zorlu dönemde yatırımlarımız ve projelerimiz devam etti. Hayal bile edilemeyecek projeleri birer birer tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk, bundan sonra da sunmaya devam edeceğiz” dedi.

ahmetlihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu