Yaşam

Elveda Efsanesi: Paul Walker’ın Hızlı ve Öfkeli Nissan Skyline GT-R R34’teki Arabası Rekor Fiyata Satıldı!

Hızlı ve Öfkeli’de hayatını kaybeden ünlü oyuncu Paul Walker’ın kullandığı efsane araç Nissan Skyline GT-R R34, yapılan müzayede sonucunda rekor fiyata satıldı. Detaylar burada…

Bir zamanlar ünlü Hızlı ve Öfkeli film serisinin hayranlarının hayallerini süsleyen konsept araç Nissan Skyline GT-R R34 rekor fiyata alıcı buldu.

Filmdeki unutulmaz sahneleri ve adrenalin dolu aksiyonu ile Hızlı ve Öfkeli serisinde canlandırdığı Brian O’Conner karakteriyle kalbimizi çalan Paul Walker’ın kullandığı efsane aracı Skyline GT-R R34 kameraya takıldı. ünlü oyuncunun aramızdan ayrılışının 10. yılında müzayedede satışa çıkıyor.

Ünlü oyuncu Paul Walker’ın serinin ilk filminde kullandığı efsane otomobil geçtiğimiz günlerde açık artırmaya çıkmıştı.

Ünlü oyuncunun canlandırdığı Brian O’Conner’ın cesur ve özgüvenli karakteriyle özdeşleşen otomobil, geçtiğimiz günlerde satışa çıkmasıyla birlikte İngiltere merkezli Bonhams müzayede evinde satıcısını buldu. Sevilen otomobil beklentilerin üzerinde bir fiyatla uğurlandı.

Çekimlerin ardından hükümet tarafından el konulan ve ardından Avrupa’ya götürülen aracın açık arttırma süreci yaklaşık 1 ay sürdü.

Jantından egzozuna kadar sevilen oyuncu Walker’ın tercihleriyle tasarlanan otomobile, Japonya’dan ABD’ye geliş sürecinde yaşanan sorunlar nedeniyle hükümet tarafından el konuldu. Araç daha sonra ABD’den serbest bırakıldı ve Almanya’da saklandı. Bu noktada Skyline GT-R, Brüksel’de müzayede ile sergilendi.

Efsanevi otomobil, bir ay sonunda 1.357 milyon dolarlık rekor satışla şaşkına döndü.

Performansı, aerodinamik tasarımı ve agresif görünümü ile ünlü film serisinin hayranlarına en az bir kez ‘Keşke benim olsan…’ dedirten araç, modelleri arasında en pahalı otomobil olarak ön plana çıktı. 1.357 milyon dolarlık satışla.

Rekor satışının ardından yeniden otomobil gündemine oturan araç, eski modeline göre oldukça ilgi gördü.

2001 yılında serinin ilk filminde karşımıza çıkan Skyline modeli o günden bu yana özellikleriyle hep övülmüştür. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve güçlü motoruyla hayalleri gerçeğe dönüştüren otomobil, 2.6 litrelik çift turbo sıralı altı silindirli motoru sayesinde 280 beygir güç üretebiliyor ve performansıyla otomobil tutkunlarının beklentilerini karşılıyor.

Peki bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu