Haber

Edirne’de geçen yıl 5 ton 380 kilo atık yağ toplandı

Edirne’de geçen yıl 5 ton 380 kilo endüstriyel atık yağ toplandı.

Belediyeden yapılan açıklamada, toplanan atık yağların lisanslı firmalar aracılığıyla geri dönüşüme gönderilerek ülke ekonomisine katkı sağlandığı belirtildi.

Atık Yağların Yönetimi Yönetmeliği kapsamında, belediyenin yetki alanına giren il merkezindeki işletmelerden kaynaklanan atık yağların toplanması, taşınması ve bertarafının Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğünce sürdürüldüğü belirtildi. .

Endüstriyel atık yağların taşınması ve bertarafı PETDER (Petrol Sanayi Derneği) ve AKSÜS Kimya ve Entegre Atık İşletmeleri San. Ticaret A.Ş. şirketler tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2022 yılında Edirne Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ile uyumlu olarak 5 ton 380 kilo endüstriyel atık yağ, belediye protokolü ile lisanslı firmalar aracılığıyla geri dönüşüme gönderilerek ülke ekonomisine katkı sağlanmıştır. çevreye ve doğaya katkı sağlayan, ülke ekonomisine katkı sağlayan atık yağların sanayiden toplanması ve geri dönüşüme gönderilmesi için titizlikle çalışılmaktadır.

Sanayi yağlarının atıkları konusunda işletme ve kurumlarımıza yönelik eğitimler düzenliyor, atık yağların toplanması ve bertarafı konusunda kurumlarımızı bilgilendirme çalışmaları yürütüyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu