Ekonomi

Doğal taşın dünyaya açılan kapısı Mermer İzmir büyük ilgi gördü

Türkiye doğal taş ihracatının can damarı olan Marble İzmir Fuarı, 26-29 Nisan 2023 tarihlerinde sektörü Fuarizmir’de ağırladı. 1,15 katılımcı ile 150 bin metrekareyi aşan stant alanı ile rekor kıran, milyon dolarlık anlaşmalara imza atıldı. Fuarı değerlendiren katılımcılar, Marble İzmir’in kendileri için dünyaya açılan kapı ve ihracatın başlangıç ​​noktası olduğunu söylediler.

 

İZFAŞ tarafından bu yıl 28’incisi düzenlenen ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Marble İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, her türlü doğal taş ve makine parkuruna ev sahipliği yaptı. Renk ve desen çeşitliliği ile her ihtiyaca cevap veren fuarda bloklardan, işlenmiş taşlara, tasarımlardan makinelere kadar pek çok eser alıcısını buldu. Mermer İzmir, dünyada 15 milyar metreküp olan yüzde 33’lük oranla 5,1 milyar metreküp doğal taş rezervine sahip Türkiye’nin bir kez daha giriş kapısı oldu ve departman için yeni ticaret fırsatları yaratmaya devam etti. Fuar katılımcıları, Marble İzmir’i değerlendirerek, bu fuarla birlikte bölümde pandeminin izlerinin silindiğini ve gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirtti.

 

Erdoğan Akbulak – Silkar Madencilik

“30 yıldır bu departmandayız. Özellikle Kovid sonrası insanlarda bir açlık var demek ki bu yüzden yoğun bir ilgi görüyorum. Burada iş bulmak kolay değil. Takip edip daha sonra değer verip satışa dönüştürmek değerli. Bazı ülkelerden daha ağır ziyaretler oluyor. Dikkatimi çeken bir diğer konu ise İZFAŞ’ın bu yıl Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) 25 mimar getirmesi güzel bir hamle. Gelen mimarlar mimarlık ofislerinin deneyimli ve taşı doğru kullanan yöneticileridir. Dikkatlerini çektik. Yenilikçi çalışmalarımıza da ilgi duyabilirler. Bu devam etmeli. Uluslararası Farklı Doğal Taş Yarışmasında geldiği noktayı ilk günden beri içinde olan bir firma olarak gururla izliyoruz” dedi.

 

Mehmet Hikmet Çelikkol – Çelikkol Mermer

“Dünyanın çoğu yerine ihracat yapıyoruz. Marble İzmir Fuarı bizim aynamız. İzmir fuarı dünyanın en büyük fuarlarından biridir. Ziyaretçiler dünyanın her yerinden geliyor. Her zaman burada olmak istiyoruz. Burada olduğunuzda dünyaya açılıyorsunuz. Biz bu çalışmalara başladığımızda Marble İzmir Fuarı sayesinde dünyaya açıldık. Bu fuar ihracatın başlangıç ​​noktalarından biridir. Pandemi sonrası bu yıl ilgi beklentimizin çok üzerinde çok iyi”

 

Hüseyin Şehitoğlu – Delta Mermer

“Yaklaşık 30 yıldır bölümün içindeyiz ve 51 ülkeye ihracat yapıyoruz. Fuara uzun yıllardır katılıyoruz. 1997’den beri bu fuarı iyi bilen biri olarak bu fuar alanında dünyanın en büyük fuar organizasyonlarından biridir. Bunda emeği geçen tüm İZFAŞ grubuna teşekkür ederiz. İlgi çok yoğun, fuar katılımcı ve ziyaretçi açısından sektörün lokomotifi oldu. Fuarlarda hep birlikte hareket ediyoruz, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer istişare toplantılarında gelip biz şube temsilcileriyle istişarelerde bulundu. Fuardan ve organizasyondan çok memnunuz. Pandemi dönemindeki o açığı bu fuarla kapatabilirsiniz. İlgi, bölümün kaldığı yerden devam edeceğini gösteriyor.”

 

Çetin Apa – Kömürcüoğlu Mermer

“43 yıllık bir firmayız ve üretimimizin yüzde 80’ini ihraç ediyoruz. Özellikle Amerika, Avrupa ve Avustralya’ya ihracat yapıyoruz. Bugüne kadar tüm fuarlara katıldık. Son iki yıla göre çok kalabalık. Pandeminin etkileri kalkmış görünüyor, bu da toplantı ve talep oluşmasına neden oluyor. Tribünlerde taş ve fiyat konuşulduğunu görüyoruz. Bu en mutlu şey. Alım heyetleri ve tasarımcı yarışmaları da fuara katkı sağlıyor.”

 

Fatih Öztürk – FMK

“Dünyadaki diğer fuarlara göre çok daha rahat ettiğimiz bir fuar organizasyonu. Fuar başladığında 70 milyon dolar seviyesinde olan sektörümüz bugün 2.5 milyar dolara ulaştı. Fuarlar buna en büyük katkıyı sağlayan alanlardır. Ziyaretçilerin ilgisinden çok memnunuz. En yoğun ilgi bu yıl yaşandı. Geçmiş yıllara göre çok büyük bir yabancı portföy oluştu. Farklı olarak Libya ve Tayvan gibi ülkelerden gelenler var.

 

Melike Alpay Özmen – Alpay Mermer

“27. Bu bizim yılımız ve her yıl olduğu gibi bu yıl da fuardayız. Katılım ve ilgi yoğun, uzun vadede işbirliğine dönüşmesini temenni ediyoruz, uzun vadede faydalı olacağına inanıyorum. ”

 

Özerhan Tokman – Nature Stone

“Uzun yıllardır katılıyoruz ve bizim için çok önemli bir fuar. Mermer İzmir de dünyada çok önemli bir yere sahiptir. Her yıl mermer ile neler yapılabileceğini gösterebileceğimiz farklı, yeni bir proje ile fuarda yer alıyoruz. Bu sene Yüzüklerin Efendisi konsepti ile katıldık. Birçok karakterin mermer heykelleri standımızda. Hem heykellere hem de ürünlerimize büyük ilgi var. Geçen seneye göre çok daha hareketliydi.”

 

Doğal taşların sanatsal formları da sergilendi.

Doğal taşın sanatsal formlarının da sergilendiği fuarda ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Tolkien’in fantastik edebiyat serisi Yüzüklerin Efendisi’nden uyarlanan film üçlemesindeki karakterlerin heykelleri, Dionysos ve Ariadne mozaiğinin reprodüksiyonu, Hatay Arkeoloji Müzesi’ndeki yepyeni, Fransız ressam William Adolphe Bouguereu’nun Müzik ve Çeşitli renklerde binlerce mermer kesimi kullanılarak yapılan edebiyat. röprodüksiyonlar, farklı tıpta heykeller, üç boyutlu resimler, süs eşyaları ve mutfak eşyaları, aksesuarlar büyük ilgi gördü.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-dodurga.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu