Yaşam

Çankırı’lı yaşlı çift, kefen parası olan 50 bin TL’yi deprem bölgesine bağışladı.

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerin ardından yaralar sarılmaya başladı.

Depremin hissedildiği 11 ilde meydana gelen büyük yıkım 46 bini aşkın vatandaşı mezara çevirdi.

Devlet ve milletin iş birliği ile afet bölgesine ulaştırılan yardımlar, tüm ihtiyaçları karşılamaya başladı.

Felaketin üzerinden bir ay geçmesine rağmen ülkenin dört bir yanından gönüllüler yardıma devam ediyor.

Kefen parasını bağışladı

Bunlardan biri de Çankırı’da yaşayan Behiye ve İsmail Sönmez çiftiydi.

93 yaşındaki İsmail ve 77 yaşındaki eşi Behiye Sönmez, emekli maaşlarından biriktirdikleri 50 bin TL’yi vefat ettiklerinde cenazelerde kullanılmak üzere deprem bölgesine bağışladı.

AFAD’a teslim edildi

Yamaçbaşı Köyü Muhtarı Hasan Hüseyin Yusuf’a haber veren çift, 50 bin TL’yi AFAD’a teslim edilmek üzere Muhtar Yusuf’a teslim etti.  

Daha sonra köye gelen Yapraklı Kaymakamı Emre Oğuztürk, yaşlı çifti ziyaret ederek duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

“Onlara hayırlı olsun”

Deprem haberlerinden etkilendiklerini ifade eden İsmail Sönmez, şunları söyledi: “Devlete yardım kampanyasına katıldım. Vatandaşa yardım ettim. Hayırlı olsun. 50 bin lira verdim, hayır yaptım. Vatandaşa ve devlete yardım ettim.”söz konusu.

“Allah böyle acıları bir daha göstermesin”

Depremzedeler için üzüntülerini dile getiren Behiye Sönmez, şunları söyledi: Başka hiçbir şeyimiz yok. Gelirimiz yoktu. Aylık tasarruf ettik. Allah rızası için koyduk. Onlar için çok üzüldük, çok ağladık. Biz de onlara yardım ettik. Allah kabul etsin. Allah böyle bir acıyı bir daha göstermesin. Türkiye sayesinde. Ne verirsen seninle gider. Bu dünyada kalmanın ne faydası var? Allah kabul etsin.dedi.

“Cumhurbaşkanlığımızın başlattığı deprem kampanyasına katılmak istediler”

Yamaçpaşa Köyü Muhtarı Hasan Hüseyin Yusuf da şu ifadeleri kullandı:

İsmail amca 93, eşi 77 yaşında. Beni Cumhurbaşkanlığımızın başlattığı beyin sarsıntısı kampanyasına katılmaya çağırdılar. Ben de geldim 50 bin TL bağış yapmak istiyorum dediler. Ben de o zaman kaymakamımızla görüşeyim dedim. Yapraklı Kaymakamımız Emre Oğuztürk’ü telefonla arayarak durumu bildirdim. Kaymakamımız da bir gün köyümüze gelerek yaklaşımından dolayı kendisine çok teşekkür ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanlığımızın başlattığı deprem kampanyası ve depremzedelere yardım için Hacı İsmail amcamız kaymakamımıza 50 bin lira ulaştırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu