Ekonomi

Borsa İstanbul’da işlem gören gıda şirketine EBRD’den yüklü miktarda kredi verilecek

Investing.com – Kervan Besin bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, şirketin devam eden yatırımlarının finansmanı için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile kredi anlaşması imzaladığını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile imzalanan kredi anlaşması tutarının 22 milyon euro olduğu belirtildi. Bu sayede yatırımlarına devam edecek olan şirket, güneş enerjisi yatırımlarıyla yıllık yaklaşık 4 bin ton karbondioksit emisyonunda azalma beklediklerini vurguladı.

Açıklamaya göre kredi euro, dolar ve Türk LirasıÖdeme koşulları hakkında verilen bilgide, kredi geri ödemesinin 5 yıl vadeli olduğu, ilk yıl anapara ödemesiz olduğu belirtildi.

Kervan Besin, bu krediyle kısa vadeli finansman yükünün uzun vadeye yayılacağının da altını çizdi.

KRVSEStoktaki son durum

EBRD ile 22 milyon euroluk kredi sözleşmesi imzalanmasının ardından fiyatta yüzde 3’ün üzerinde artışla 28 TL seviyesine ulaşıldı. Haftaya olumlu başlayan hisse, anın prestijiyle yüzde 3,5 fiyat artışıyla 27,40 TL’den alıcı buluyor.

Genel yükseliş trendiyle karşılaştırıldığında KRVGD, Haziran ayındaki getiri sonrasında %90 oranında değer kazandı ve şu anda yıl başındaki fiyatın %9 altında. Hisse yılın ilk yarısında değerinin yaklaşık %60’ını kaybetti.

yiyecek Fasiküle baktığımızda KRVGD haziran ayından bu yana yüzde 95 artış kaydederek yılın ikinci yarısından itibaren sektöre paralel hareket etmeye başladı. Ancak 2023 yılının ilk 6 ayında gıda sektörü yaklaşık %25 değer kaybederken, KRVGD segmentin oldukça üzerinde bir düzeltme gördü. Buna göre gıda branşında yılbaşından bu yana yüzde 60’lık fiyat artışı yaşanırken, KRVGD yıllık bazda yüzde 9’luk kayıpla devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu