İş

Bolat: Bu yıl yüzde 4’ün üzerinde büyüme hedefliyoruz

Bakan Bolat, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin (ASKON) dernek merkezinde düzenlediği 14. Ekonomik Değerleme Toplantısına katıldı.

Dünyada ihracatın azaldığını ancak Türkiye’nin depreme rağmen ihracatını sürdürmeyi başardığını belirten Bolat, “İthalat konusunda proaktif davranıyoruz. Yerli ve milli sanayi üretimine, istihdama ve dövizimize zarar veren kayıt dışı ithalata karşı aktif bir politika izliyoruz. Rezervleri izlemeye devam edeceğiz.”

Bolat, Türkiye’nin dünyanın en hızlı işleyen ve en modern gümrüklerine sahip olduğunu belirterek, ticarette piyasa denetimi ve düzenlemelerin önemine değindi.

Ticaret Bakanlığı’nın tüm daireleri ilgilendiren değerli bir bakanlık olduğuna işaret eden Bolat, “Ticaret odaları, sanayi odaları, esnaf odaları, kooperatifler sektörel yönetmelik ve yönetmeliklerle yetki kapsamımızdadır. Piyasanın adil, istikrarlı ve rekabetçi bir şekilde işlemesini sağlamaya çalışan düzenlemeler yapıyoruz. Bunu yapıyoruz.” Bunu yaparken de denetlemekle yükümlüyüz. Bu denetimleri ekiplerimizle birlikte gerçekleştiriyoruz. Piyasa ne kadar gelişirse, ne kadar düzenli çalışırsa o kadar keyifli oluruz, iş yükümüz de o kadar azalır. Piyasalarda kaos, dalgalanma ve manipülasyon ve spekülasyon faaliyetleri varsa bunlara en sert şekilde müdahale edilecektir. Buna göre müdahale etme görevimiz var.” açıklamasını yaptı.

“Meslek liselerinin artması için büyük çaba harcıyoruz”

Bu yıl 1 trilyon dolarlık milli gelirin aşılacağını ve büyüme hedeflerinin çok iyi gittiğini belirten Ömer Bolat, yüzde 4’ün üzerinde bir büyüme hedeflendiğini ifade etti.

Bolat, “Aşırı düşük faizli kredilerle talebin arttığı dönemlerden geçtik. Salgını ve Kovid’in getirdiği yıkımı atlatabilmek için ekonomimizi canlandırmak zorundaydık. Faizlerin düşmesine öncülük edip, faizlerin düşmesinin önünü açmak zorundaydık. işletmelerin daha fazla satması ve daha fazla üretmesi. Bunlar başarıyla uygulandı. Şimdilik yüksek enflasyonla.” “Mücadele hükümetimizin birinci önceliğidir. Bir diğer öncelik de deprem bölgelerinin iyileştirilmesidir. Söz verdiğimiz gibi bu yıl sonuna kadar onbinlerce konut depremzede kardeşlerimize teslim edilecek.” değerlendirmesini yaptı.

Meslek lisesi, meslek okulu ve çıraklık okullarının sayısının arttırılması için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Bolat, “Siz işçi bulamıyoruz, istihdam edecek yetişmiş eleman bulamıyoruz diye şikayet ediyorsunuz, bu şikayetler zamanla azalacaktır. ” söz konusu.

Bolat, “Avrupa Birliği yeni dönemde Türkiye ile ekonomik ve ticari açıdan olumlu bir trend içerisinde. Biz de aynı iradeyi gösteriyoruz. Gümrük Birliği içerisinde bazı sorunları tartışarak çözmeye çalışıyoruz. Bağlarımız” dedi. İslam ülkeleriyle ilişkiler tam seviyede. Körfez ülkeleri Türkiye’ye geliyor.” “Yatırım ve ticaret anlamında çok önemli bir çaba sarf ediyor. Biz de aynı çabayı gösteriyoruz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu