Ekonomi

Bitcoin, Spot ETF umutları sayesinde %11 artışla 17 yılın en yüksek seviyesine çıktı

Investing.com – Dünyanın en büyük kripto para birimi BitcoinABD Menkul Kıymetler ve Borsa Kurulu’nun spot borsada işlem gören bir fonu onaylamaya yaklaştığı yönündeki spekülasyonların artmasıyla birlikte, önemli ölçüde yükseldi.

jeton%11 artışla 33.433,8 dolara yükseldi ve Mayıs 2022’den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Ayrıca Temmuz ayından bu yana ilk kez 30.000 dolar seviyesinin üzerine çıktı.

Dünyanın 2 numaralı kriptosu Ethereumda yaklaşık %7 oranında artış gösterdi.

SEC ile dijital varlık şirketi Grayscale arasındaki hukuki mücadele dün Grayscale lehine sona erdi ve DC Temyiz Mahkemesi Grayscale’in doğrudan Bitcoin fiyatını takip eden bir ETF başvurusunu haksız yere reddettiği kararına vardı.

Ayrıca basında çıkan haberlere göre Blackrock tarafından yapılan spot Bitcoin ETF başvurusunun da sonuç vermeye yaklaştığı görüldü ve iShares Bitcoin Trust, Depository Trust and Clearing Corporation’ın internet sitesinde listelendi.

Her iki haber de bir spot Bitcoin ETF’sinin onaylandığına dair somut bir işaret sunmasa da, bu yıl yeni kurumsal yatırımcıları tükenmiş bir kripto pazarına çekmesi beklenen nihai onay konusunda iyimserliği artırdı.

Dolardaki son zayıflık, Fed’in bu yıl faiz oranlarını artırmayı bitireceğine dair artan beklentilerin ortasında kripto piyasalarına da bir miktar yardımcı oldu.

BlackRock Inc ( SİYAH ), Grayscale, Ark Ventures ve VanEck, SEC’in geçen yıl bir dizi başvuruyu reddetmesinin ardından ABD’de spot Bitcoin ETF başvurusunda bulunanlar arasında yer alıyor. Grayscale’in teklifinin defalarca reddedilmesi, dijital varlık firmasının bu hafta şirket lehine sonuçlanan bir dava açmasına neden oldu.

Spot Bitcoin ETF’lerinin, geçen yıl yaşanan fiyat çöküşü ve birçok yüksek profilli iflasın ardından önemli bir likidite eksikliği yaşayan kripto pazarına daha fazla sermaye çekmesi bekleniyor.

Bu durum; Binance ve Coinbase KüreselInc ( MADENİ PARABitcoin hacmi, gibi büyük oyuncuların dolandırıcılık ve lisanssız borsa işletmekle suçlanmasının ardından kişisel yatırımcıların kriptoya olan ilgisinin azalması nedeniyle son yıllardaki en düşük seviyelerindeydi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu