Ekonomi

Bakan Uraloğlu’ndan Afrika’ya bakış

Bakan Uraloğlu, Türkiye-Cibuti Karma Ekonomik Komitesi 5. Dönem Toplantısına katılmak üzere 4-6 Şubat 2024 tarihlerinde Cibuti’ye resmi bir ziyarette bulunacak.

Bakan Uraloğlu, Cibuti Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Mahmoud Ali Youssouf ile yapacağı ikili görüşmenin ardından 5 Şubat Pazartesi günü Türkiye-Cibuti Karma Ekonomi Kurulu 5. Toplantısına katılacak.

Toplantıda Türk heyetine Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu başkanlık edecek, Cibuti heyetine ise Cibuti Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Mahmud Ali Youssouf başkanlık edecek.

Türkiye-Cibuti Karma Ekonomi Kurulu’nun 5. Toplantısında, Türkiye ile Cibuti arasındaki mevcut ticari ve ekonomik bağlantıların ortak fayda unsurları temelinde artırılması ve geliştirilmesinin yolları gözden geçirilecek.

Yatırım ortamının güzelleştirilmesi ve yasal çerçevenin tamamlanması gibi konuların görüşülmesinin yanı sıra, tarım, su, gençlik ve spor, eğitim, sağlık, bilim, enerji gibi alanlarda mevcut işbirliği alanlarının geliştirilmesi ve yeni işbirliği fırsatlarının belirlenmesi yönünde çalışmalar yapılacak. ve madencilik, çevre ve şehir planlaması ve ulaşım. .

Bakan Uraloğlu, KEK 5. Dönem Toplantısı’nın ardından Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Omar Guelleh tarafından kabul edilecek.
 
Uraloğlu, Tarım, Su, Balıkçılık ve Hayvancılık Bakanı Mohammed Ahmed Awaleh ile birlikte Cibutin’in kalkınması için gerçekleştirilen en değerli projelerden biri.
Türkiye-Cibuti Dostluk Barajı’nın resmi açılış törenine katılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 6 Şubat Salı günü Cibuti Altyapı ve Ekipman Bakanı Hassan Houmed Mohammed ile bir araya gelecek. Bakan Uraloğlu, Cibuti’deki İstanbul Meydanı’nın açılış törenine katılacak.

haber-cekmekoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu