Haber

Alpargün Apartmanı’nda hayatını kaybeden 96 kişi için yürüyüş düzenlendi

Alpargün Apartmanı’nda hayatını kaybeden 96 kişi için yürüyüş düzenlendi

Adana depreminde hayatını kaybedenler unutulmadı

ADANA – Kahramanmaraş merkezli depremde Adana’da 96 kişinin mezarı haline gelen Alpargün Apartmanı’nda hayatını kaybedenlerin yakınları, depremin 1’inci yıl dönümünde yürüyüş düzenledi.

Kahramanmaraş merkezli depremde, Adana’da 13 bina çöktü, 418 kişi hayatını kaybetti. Merkez Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde ilk depremde çöken ve 96 kişinin mezarı haline gelen Alpargün Apartmanı’nda yakınlarını kaybedenler, depremin 1’inci yıl dönümünde yürüyüş düzenledi. Merkez Seyhan ilçesindeki Bülent Angın Bulvarı’nda toplanan yüzlerce kişi Gençlik Meydanı’na yürüdü.

Yoldan geçen vatandaşlar da ‘Hak, hukuk, adalet, Alpargün’e müebbet hapis’ sloganı atarak yürüyüş yapanlara destek verdi.

Yürüyüşün ardından meydanda toplanan kalabalık basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan depremzede bir kişi, “Hepimiz birlikte çok güçlüyüz. Bugün, herkesin yüreğini acıtan bir trajedinin ardından yıkılan Alpargün apartmanının müteahhidi Hasan Alpargün’ün, o gece kurtarılması talebiyle bir aradayız. Hiçbir zaman unutamayacağımız bu olay, 8 Şubat’ta yapılacak duruşmada en ağır şekilde cezalandırılmalı.” söz konusu.

Bir diğer depremzede ise güvenli yapılar inşa etmenin önemine değinerek, “Sayın vatandaşlarımız, bugün sadece kendi acımızı değil, tüm milletimizin acısını temsil ediyoruz. Bu birlik, hem milletimizin hatırasını yaşatmak hem de büyük bir sorumluluğu beraberinde getiriyor. Sevdiklerinizi yaşatın ve gelecek nesillere daha güvenli bir Türkiye bırakın.” kullanılmış.

Konuşmaların ardından depremde hayatını kaybedenlerin yakınları belirlenen alana mum yakıp karanfil bıraktı. Yürüyüşe Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da katıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu