Haber

AK Partili Belediye Başkanına Cinsel Saldırı Soruşturması: “Yakaladığım Yerde Kalacağım”

Zonguldak Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında cinsel saldırı suçundan açılan soruşturmada yeni yazışmalar ortaya çıktı. Belediye çalışanı lidere ‘Yanağımı öptün, kalçama dokundun’ dedi. Şimdi ne olacağım?’ söz konusu. Lider, “Sen benim her şeyim olacaksın” diye cevap verdi. Tacize uğrayan belediye çalışanları yaşadıklarını kameraya çekerek anlattı.

Daha önce haberde yer alan taciz iddialarını yalanlayan Demirtaş, “Bazı yayın kuruluşlarında yaklaşık 2 yıl önce belediye meclisinden ve partimizden istifa ederek partimizden ayrılan bir kişi bana ve partimize iftira atmıştır. Üyesiyim. Haberlerde yer alan tüm iddialar asılsızdır ve asılsızdır’.

HalkTV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre; 2022 yılında nüfusu 9 bin civarında olan Gülüç Belediyesi AK Parti Genel Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında cinsel saldırı hatasından soruşturma başlatıldı.

İddiaya göre Demirtaş, belediyede 2017 yılında göreve başlayan kadını yaklaşık 6 ay sözlü taciz etti. Ardından 2021 yılında işe başladıktan yaklaşık 2 ay sonra başka bir kadına cinsel tacizde bulundu.

“İki hafta kendime gelemedim, kalçama falan dokundun”

Soruşturmaya girilen yazışmaya göre DK isimli bayan, Önder Demirtaş’a, ‘ Sayın Başkan, o gün olanlara ben çok şaşırdım. Allah aşkına beni dövüyorsan aman yanağım burada dedim. Beni tuttun, beni öptün. Ben senin çalışanınım, beni öpmen senin için ne anlama geliyor? İki haftadır kendimde değilim. Ne gitmeyi biliyordum ne de durmayı. Sen de o gün kalçama falan dokundun. Ne olduğuna şaşırdım. Benden ne istiyorsun, hayatında ne olacağım?‘ o yazdı.

‘Nereye yakalarsam orada kalacağım’

İddiaya göre Lider Demirtaş, çalışanına, ‘Sen benim her şeyim olacaksın. Ben nerede durursam sen de orada duracaksın. Yakaladığım yere yapışacağım’o cevapladı.

Bu açıklamaya DK, ‘Beni yakaladığın yere nasıl yapıştırıyorsun, işim yok başkanım. Herkesi izliyor musun? artık bana bakmaolarak yanıt verir.

Belediye başkanı ise ısrarını sürdürdü, ‘Herkesin kalçası yok’o cevapladı.

Belediye başkanı tarafından cinsel tacize uğradığını öne süren kadınlar yaşadıklarını anlattı. ?

Videoda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenen kadınlar:

‘Maalesef Demirtaş’tan işi aldıktan 6 ay sonra sözlü tacize uğramaya başladı. Onunla olmam için sürekli baskı yapmaya başladı. Beni belediye binasında; İş bittikten sonra ofiste çırılçıplak soyacağını, beni kimsenin duymayacağını, ne savcının ne de bakanların ona bir şey yapamayacağını söyledi.

Ondan başka biriyle birlikte olsaydım defalarca uygunsuz sözlerle taciz edildim, çoğu kez dilimin edepimi ifade etmeyeceği şekilde. Daha sonra dediğini yapamayan Demirtaş beni hiçbir yere veya birime götürmedi. Oğlumu ve ailemi tehdit etti. Bu çıkmazdan çıkmak için önce Karadeniz Ereğli ilçe başkanına, Zonguldak milletvekillerine ve kadın kolları başkanına durumu anlatıp, bahsin analiz edilmemesi durumunda bunu belirtmeme rağmen hep iki yıl oyalandım. , başka bir kadın kurban olabilir.

Artık çareyi adalette aramaya başladım.

Maalesef aldığım duruşmalara göre savcılığa yaptığımız şikayetten sonuç alınmayacağı, şikayetimizin siyasi baskılarla örtüleceği kanaatine vardım.

İntiharın eşiğine geldim, şu anda psikolojik tedavi görüyorum. Çaresizim, beni bu durumdan kurtar.’söz konusu .

Yaşadıklarını anlatan diğer mağdur kadın nöbetin olduğu gün Demirtaş’ın yazdığı yazıda sözlü ve fiziki tacize uğradığını söyledi.

Mağdur ifadesinde, ‘Nöbetçi olduğu günlerden biri ofise gelip beni aradı ve ofiste sözlü tacizde bulunmaya başladı. Bana ‘benimle seminerlere geleceksin, benim her şeyim olacaksın’ dediğinde ‘bana böyle şeyler söyleme’ dedim. ‘İstemiyorum’ dedim. Sonra aniden ona saldırdı ve fiziksel olarak taciz etti.

Burada kelimelere dökemediğim savcılıktaki sözümle açıkladığım fiziki saldırıya maruz kaldım. O öfkeyle gücümü korudum ve eve döndüm. Daha sonra korku ve baskıyla devam eden bir süreçten geçtim ve kendisine işe gittiğimde sözlü tacizine devam etti.

Arkadaşım gibi ben de manevi tedavi ve takviye ile ayakta duruyorum. Ailem ve eşimle birlikte belediye başkanı tarafından tehdit ediliyorum. Bize yönelik bu zulüm ve zulmü durdurun!’söz konusu.

haberhinis.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu