Haber

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Malatya’daki depremzedeleri ziyaret etti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 6 Şubat depreminde büyük yıkıma uğrayan Malatya’ya bazı ziyaretlerde bulundu.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Bakan Tunç, Malatya Valisi Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.

Valilik Fazilet Kitabı’nı imzalayan Tunç, Vali Yazıcı’dan kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Tunç, daha sonra 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden mübaşir Hasan Karaca’nın eşi Döndü Karaca’yı Zaviye Mahallesi’ndeki evinde ziyaret ederek aileye başsağlığı diledi.

Bakan Tunç ayrıca belediyenin iştiraklerinden İyilik Şirketi’nin 100. Yıl Kent Parkı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan marketinin açılışını yaptı.

Tunç, burada yaptığı konuşmada, kayısının başkenti Battalgazi diyarı Malatya’nın 6 Şubat depreminde büyük acı yaşadığını söyledi.

Depremin yıl dönümünü yaşadıklarını belirten Tunç, depremin yaralarını sarmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde şehirlerin yeniden inşa edilmesi ve canlandırılması için devletin tüm kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimlerle birlikte çalıştıklarını belirtti. geçen yılki deprem.

Malatya Adalet Sarayı’nın temel atma törenini gerçekleştirdiklerini belirten Bakan Tunç, “Vatandaşlarımızın adalet hizmetlerinden etkin ve adil bir şekilde yararlanabilmesi için Malatya Adalet Sarayı’nın inşaatını kısa sürede tamamlayacağız. en kaliteli yargı hizmetini alabilirler.” söz konusu.

Tunç, Malatya’da Büyükşehir Belediyesi ve hükümetin çok önemli çalışmaları ve hizmetleri olduğunu kaydetti.

Bakan Tunç, kentteki depremin yaralarının bir an önce sarılması için çaba göstereceklerini belirterek, “Malatya’daki depremde 1250 civarında vatandaşımızı kaybettik. 11. depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Allah rahmet eylesin, bir daha ülkemizin başına böyle bir acı gelmesin.” “Milletimizin başına bunun gelmesine izin vermeyin.” dedi.

mahmudiyeajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ankara evden eve nakliyat
kartal evden eve nakliyat
Başa dön tuşu